У легкоатлеток ХПІ — найбільша кількість медалей для Харкова

26-27 жовтня в Івано-Франківську пройшов Чемпіонат України з легкоатлетичного кросу серед дорослих, молоді, юніорів та юнаків. Студентки ХПІ Марина Немченко (Навчально-науковий інститут економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу) і Дарина Вдовиченко (факультет соціально-гуманітарних технологій) завоювали найбільшу кількість медалей для харківської команди. Вони виграли «срібло» і дві «бронзи».

Так, студентка Марина Немченко змагалася в жіночій молодіжній категорії (U23) і зайняла ІІ та III місце. Вона фінішувала другою на дистанції 6 км (26:36) і третьою на дистанції 2 км (8:15). Студентка Дарина Вдовиченко стала бронзовим призером чемпіонату. Вона виступала в жіночій юніорській категорії (U-20) і пробігла дистанцію 4 км з результатом 18:11.

У командному заліку змагань Харківська область посіла третє місце. В її скарбничці 5 медалей (1 золота, 1 срібна та 3 бронзові), три з них — на рахунку легкоатлеток ХПІ.

За підсумками Чемпіонату України з легкоатлетичного кросу спортсменки Політеху Марина Немченко і Дарина Вдовиченко пройшли відбір для участі в Чемпіонаті Європи з кросу.

Довідка:

У Чемпіонаті України з легкоатлетичного кросу (м. Івано-Франківськ) взяли участь 25 команд, які представляли різні області України. За підсумками змагань І місце посіла команда з м. Києва, ІІ — легкоатлети з Вінницької області, а ІІІ команда Харківської області.