ХПІ відкриває набір студентів для вивчення німецької мови. РЕЄСТРАЦІЯ

Німецький освітній центр НТУ «ХПІ» починає приймати заявки на участь в освітній програмі «Німецькомовний інженер». Завдяки цьому проекту, студентам харківського Політеху надається можливість вивчати німецьку мову з лекторами з Німеччини та Австрії, викладачами вишу, а також брати участь в різних міжнародних проектах Центру — стажуваннях, навчанні в Німеччині та ін. Зареєструватися можуть студенти всіх спеціальностей і курсів НТУ «ХПІ», з будь-яким рівнем знання німецької мови. Заповнити анкету можна до 10 вересня 2020р. за посиланням https://forms.gle/699vSCrVN3qYKWwz6.

Етапи і терміни зарахування студентів НТУ «ХПІ» у програму «Німецькомовний інженер» в 2020 році:

— Заповнення анкети в термін до 10 вересня 2020р. за посиланням https://forms.gle/699vSCrVN3qYKWwz6;

— Тестування студентів (крім претендентів з нульовим рівнем) на знання німецької мови, яке пройде з 14 по 18 вересня 2020;

— Опублікування рейтингу студентів із зазначенням форми навчання (платна/безкоштовна) на офіційних сторінках Німецького освітнього центру 21 вересня 2020 року.

Форми навчання — платна/безкоштовна

— Студенти 1 курсу з початковим (нульовим) рівнем знання німецької мови будуть проходити навчання виключно на платній основі.

— Студенти з просунутим рівнем німецької (1—4 курсу) зможуть претендувати на 40 квотних (безкоштовних) місць для навчання. Їх розподіл відбудеться за результатами тестування — буде враховуватися рівень знання мови, середній бал зі спеціальності (успіхи в навчанні за своїм напрямом), бали тестування ЗНО (для першокурсників), мотивація для вивчення німецької мови, участі в інших конкурсах та програмах Німецького центру.

— Студенти з високим рівнем німецької будуть відвідувати заняття лекторів OeAD та DAAD і вчитися безкоштовно.

Контакти:

Німецький освітній центр розташований в Головному (ректорському) корпусі НТУ «ХПІ», к.39 (1 поверх). З усіх питань щодо участі в програмі «Німецькомовний інженер» можна звертатися в Центр щодня з 10:00 до 16:00, написати на електронну пошту office.daz@khpi.edu.ua, зателефонувати +38 057 707-65-49 .

Актуальну інформацію про Німецький освітній центр ХПІ можна знайти на сторінках у соціальних мережах: група в Facebook (www.facebook.com/groups/DeutschesAusbildungsZentrum), сторінка в Instagram (https://www.instagram.com/daz.khpi/), #dazkhpi.

Довідка:

З 2016 року в НТУ «ХПІ» працює Німецький освітній центр, який координує роботу університету з німецькими та австрійськими вишами, безкоштовно навчає студентів німецькій мові, консультує з питань навчання в Німеччині та Австрії. У центрі, зокрема, працюють німецький лектор DAAD (Німецька служба академічних обмінів) та австрійський лектор OeAD (Австрійська служба академічних обмінів).

Освітня програма «Німецькомовний інженер» — це поглиблене вивчення німецької мови для студентів Харківського Політеху. Навчання триває з 1-го по 4-й курс (заняття три рази на тиждень по 1,5 години), в тому числі з вивченням технічної німецької на старших курсах. За цей час слухачі зможуть підвищити знання мови, які мають, до рівня В2/TestDAF або вивчити німецьку мову «з нуля». Лектори програми — викладачі ХПІ, представники німецької та австрійської служб академічних обмінів (DAAD та OeAD).

Влітку 2019 року десять студентів НТУ «ХПІ» в рамках договору з німецькою службою академічних обмінів (DAAD) проходили навчання та стажування в Німеччині. У 2020 році також десять політехніків були відібрані для проходження мовних курсів і виробничої практики в Магдебурзькому університеті ім. Отто-фон-Геріке (Німеччина). Однак, в умовах пандемії Covid-19, ці стажування відбулися в онлайн форматі. Крім того, за результатами конференції-відбору, яка проходила онлайн в травні 2020 року, відразу шість магістрів Харківського Політеху зараховані за програмою подвійних дипломів в НТУ «ХПІ» та Магдебурзький університет ім. Отто-фон-Геріке.