Студенти ХПІ взяли участь у благодійній акції «День донора»

1 грудня у Палаці Студентів НТУ «ХПІ» провели щорічну благодійну акцію «День Донора ХПІ».

Проект здійснюється Органом студентського самоврядування «Студентський Альянс» Політеху за підтримки Харківського обласного центру служби крові.

У проекті взяли участь півсотні студентів університету. Цього року вдалося зібрати понад 20 літрів крові. Її отримають люди, у яких немає можливості придбати достатню кількість крові для успішного проходження лікування.

Організатори проекту протягом місяця приймали анкети від студентів, які бажають здати кров. Потенційні донори пройшли огляд у лікарів, які перевірили їхній стан здоров’я. Відповідно до медичних вимог, донор має бути старше 18 років без хронічних захворювань і важити більше 55 кг.

Подібні соціальні ініціативи активно підтримуються не тільки студентами, але й адміністрацією НТУ «ХПІ».

Довідка:

Акція «День донора ХПІ» проводиться вже увосьме. У 2015 році проект залучив рекордну кількість учасників. Більше 80 студентів і викладачів харківського Політеху за чотири години здали 36 літрів крові.

Кожному донору перед процедурою збору крові пропонують безкоштовне харчування, проходження експрес-тесту на групу крові, обстеження на ВІЛ, гепатит В і С та інші захворювання. Протягом акції на місці чергують лікарі.

Хто не встиг здати кров у «День Донора», це можна зробити у будь-який зручний час у Харківському обласному центрі служби крові, за адресою: вул. Клочківська, 366.