У ХПІ провели перший етап конкурсу «Авіатор 2017»

8 грудня НТУ «ХПІ» відбувся перший етап всеукраїнського проекту «Авіатор 2017» для студентів технічних спеціальностей. 23 політехніки виявили бажання позмагатися за поїздку до Франції на авіафорум Ле Бурже. У студентів ХПІ була година на те, щоб продемонструвати свої знання в галузі точних наук і забезпечити собі місце в другому турі, який пройде в січні 2017 року.

Цього року «Авіатор 2017» охопив 44 провідні ВНЗ країни та закріпив за собою звання найпопулярнішого освітнього проекту в Україні. Всього для участі у конкурсі зареєструвалися 6 500 студентів.

Нагадаємо, конкурс «Авіатор» Фонду Бориса Колесникова складається з п’яти етапів: тестування з точних наук і англійської мови; перевірки загальних знань з теорії та історії авіації; завдання від експертного журі; захисту власного проекту. Переможцями стануть 100 кращих студентів, їхні імена будуть оголошені у березні 2017 року. Влітку вони вирушать на Міжнародний авіасалон Ле Бурже в Париж.

До журі проекту входять провідні фахівці авіаційної галузі: випускник Гарвардського університету, володар стипендії «Майбутні лідери в транспорті» Eno Center for Transportation (США) Антон Волов; директор з координації та підтримки виробництва «Інтеравіа» Олександр Черепанов; керівник департаменту з академічних зв’язків «Прогресстех-Україна» Максим Гладський; директор по продуктах і маркетингу «ТревелПорт» Олексій Смотров; директор представництва Emirates в Україні Євген Іванов. Очолює команду фахівців авіаконструктор Дмитро Ківа.