Представники Facebook провели зустріч зі студентами ХПІ

У НТУ «ХПІ» відбулася зустріч представників компанії Facebook зі студентами та викладачами університету. Близько двох сотень людей, що зібралися в аудиторії головного корпусу вишу, отримали вичерпну інформацію про структуру соціальної мережі компанії. Інженери-програмісти Facebook розповіли про основні моменти роботи — від технологій і місії до можливості працевлаштування, а також презентували корпоративну символіку.

Представники компанії відзначили, що Facebook не просто сайт, а складний динамічний додаток, який використовують більше 2 мільярдів людей у ​​всьому світі і головна місія компанії — «Зробити світ ближче» (Bring the World Closer Together).

Презентація, яка була на англійській мові, розкривала такі питання:

— технології компанії (software / hardware);

— соціальна сфера (місія, статистика компанії, можливості та особливості роботи у команді Facebook);

— дорожня карта на 10 років;

— життєвий цикл системи;

— кроки інтерв’ю для роботи в компанії.

Спікерами були співробітники каліфорнійського і лондонського офісів. Слід зазначити, що серед них — колишні українські студенти, які закінчили київський та львівський ВНЗ. Так, на зустрічі виступили:

Остап Коркуна — інженер-програміст Facebook у штаб-квартирі компанії у Менло-Парк (США);

Андрій Чернуха — інженер-програміст в команді Android Infrastructure (США);

Тарас Зубик — інженер-програміст (Великобританія);

Кармен Ван — інженер-програміст, рекрутер (Великобританія).

Вони розповіли про особливості програмування і обговорили питання «внутрішньої кухні», а саме проблеми і рішення, які стосуються роботи і підтримки основних систем, що забезпечують роботу сайту.

Крім технічних питань говорили і про особливості роботи у команді Facebook, зокрема, про можливості стати співробітником компанії. В кінці зустрічі була проведена невелика вікторина, яка дозволила перевірити знання студентів про роботу соціальної мережі та інтернету в цілому.