Міжвузівська наукова конференція іноземних студентів

27 квітня 2018 року на факультеті міжнародної освіти НТУ «ХПІ» відбулася 26-а міжвузівська науково-практична конференція студентів-іноземців підготовчих факультетів. Свої доповіді російською мовою представили студенти з Лівану, Марокко, Китаю, Сирії, Туреччини і Гвінеї, які навчаються в харківських вишах.

У заході взяли участь викладачі та студенти підготовчих факультетів для іноземних громадян восьми вищих навчальних закладів Харкова.

Декан факультету міжнародної освіти доцент Дмитро Кудій привітав учасників конференції та побажав їм подальших успіхів у науковій діяльності.

Студенти з Китаю У Ічжао, Лі Біньбінь, Чень Цзе розповіли про науково-технічні розробки своєї батьківщини. Топрак Батухан з Туреччини познайомив аудиторію з деякими винаходами Леонардо да Вінчі. Ібрагім Хамам і Хуссеін Тавбе з Лівану розповіли про відомого вченого, філософа і лікаря — Ібн Сіна. Коліє Патріс з Гвінеї поділився знаннями про Паскаля та його відкриття, а марокканські студенти Аазеддін Хассан і Аттоуі Закарія розкрили постулати Нільса Бора.

Про те, що таке вінглети або чому птахи літають клином, розповів Мохамад Фахс з Лівану, а його друзі — Абдалхаді Дгайбі та Хоссейн Шокер продемонстрували роль металів у діагностиці, профілактиці та лікуванні хвороб людини. Доповідь про кібербезпеку представили студенти Баркан Уссама і Маждубі Аднан з Марокко, а Аззана Слайман з Сирії відкрила секрети маркетингу.

Марокканські студенти Бенакка Фатин і Ель Амірі Фуад говорили про філософські матерії.

Наприкінці конференції студент з Туреччини Кая Метін розповів про місто-мрію Стамбул, а марокканські студенти Аднан Бікрам, Умайма Арраєч, Акрам Дахбі і Білал Ель Глід познайомили аудиторію з Марокко.

При підготовці доповідей роботу студентів координували викладачі кафедри природничих наук ХПІ, допомагаючи адаптувати складний для іноземних студентів науковий стиль російською мовою.

Довідка:

На конференції були представлені: Національний технічний університет «ХПІ», Харківський національний технічний університет сільського господарства ім. П. Василенко, Харківський національний автомобільно-дорожній університет, Харківський національний медичний університет, Харківський національний університет радіоелектроніки, Харківський національний університет міського господарства ім. О. М. Бекетова, ДВНЗ «Університет банківської справи», Національний юридичний університет ім. Я. Мудрого.

Попередня конференція традиційно відбулася на факультеті міжнародної освіти НТУ «ХПІ». Тоді в заході взяли участь викладачі та студенти підготовчих факультетів для іноземних громадян шести вишів Харкова. Свої доповіді представили студенти з Нігерії, Марокко, Алжиру, Китаю, Йорданії, Туреччини, Ізраїлю та Туркменістану.