Увага! При вступі до магістратури ЗНО — обов’язкове!

У 2018 році вперше іспити в магістратуру будуть проводитися за технологією зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО). Тепер особи, які планують вступати на навчання для здобуття ступеня магістра за деякими спеціальностями мають проходити єдине фахове вступне випробування та єдиний вступний іспит (ЄФВВ та ЄВІ).

«Складність ситуації полягає в тому, що багато охочих здобути другу вищу освіту, наприклад з економіки, журналістики, психології, соціології, права і міжнародного права, просто не знають про нові умови вступу. За браком цієї важливої інформації вони можуть не зареєструватися на ЗНО (ЄВІ, ЄФВВ), не взяти в ньому участь, а отже втратять можливість вступити на ці спеціальності», — зазначає відповідальний секретар приймальної комісії НТУ «ХПІ» Сергій Петров.

Особи, які планують вступати на навчання для здобуття ступеня магістра за спеціальностями 081 «Право» та 293 «Міжнародне право» мають проходити єдине фахове вступне випробування та єдиний вступний іспит (ЄФВВ та ЄВІ).

Вступники до магістратури за спеціальностями галузей знань 03 «Гуманітарні науки» (крім спеціальності 035 «Філологія»), 05 «Соціальні та поведінкові науки», 06 «Журналістика», 08 «Право», 24 «Сфера обслуговування», 29 «Міжнародні відносини» проходитимуть лише єдиний вступний іспит (ЄВІ).

ЄВІ передбачає виконання екзаменаційної роботи з іноземної (англійської, або німецької, або французької, або іспанської) мови.

Тестові завдання з іноземних мов укладаються відповідно до Програми зовнішнього незалежного оцінювання з іноземних мов для осіб, які бажають здобувати вищу освіту на основі повної загальної середньої освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України від 03 лютого 2016 року № 77, за винятком завдань частин «Писемне мовлення» та «Розуміння мови на слух».

Звертаємо увагу, що реєстрація на ЗНО (ЄВІ та ЄФВВ) для Вступу до магістратури за вказаними вище спеціальностями буде тривати лише до 5 червня 2018 року. Реєстрацію здійснює приймальна комісія одного з закладів вищої освіти, у якому вступник бажає брати участь у конкурсному відборі. Учасник вважається зареєстрованим після отримання екзаменаційного листка.

Нагадаємо, в НТУ «ХПІ» триває реєстрація на ЗНО (ЄВІ) для Вступу до магістратури за спеціальностями: 051 «Економіка», 061 «Журналістика», 053 «Психологія», 054 «Соціологія». Для проходження ЗНО (ЄВІ) необхідно зареєструватися до 17:00, 5 червня 2018 року.

Пункт реєстрації на ЗНО (ЄВІ): м. Харків, вул. Кирпичова, 2, НТУ «ХПІ», навчальний корпус У2, ауд. 106.

Телефон для довідок: 057-707-67-36

Отримані результати ЗНО (ЄВІ) на розсуд закладу освіти можуть бути використані замість вступного іспиту з іноземної мови.

Довідка:

Організація та проведення вступних випробувань до магістратури, що проводяться за технологією ЗНО, визначається Порядком організації та проведення вступних випробувань, що проводяться з використанням організаційно-технологічних процесів здійснення зовнішнього незалежного оцінювання для вступу на другий (магістерський) рівень вищої освіти в 2018 році, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки України від 22 березня 2018 року № 270.