Студенти ХПІ — призери Чемпіонатів з легкої атлетики

Політехніки взяли участь у чемпіонаті України з легкої атлетики (м. Луцьк) та у чемпіонаті Асоціацій балканських легкоатлетичних федерацій ABAF (м. Стара-Загора, Болгарія). «Золото» і «срібло» українських змагань завоювала студентка факультету соціально-гуманітарних технологій Аліна Калістратова (забіг на 200 і 100 метрів), а студент інституту енергетики, електроніки та електромеханіки ХПІ Ярослав Ісаченков зайняв III місце в категорії «стрибки у довжину».

Легкоатлети НТУ «ХПІ» також виграли дві срібні медалі на Балканських іграх у Болгарії — студентка інституту хімічних технологій ХПІ Лілія Клінцова (стрибки у висоту) і студент факультету соціально-гуманітарних технологій Роман Супрун (біг на 110 метрів з бар’єрами).

Командний чемпіонат України з легкоатлетичного багатоборства відбувся 18-21 липня у Луцьку. Учасниками були близько 500 спортсменів з різних областей України, а також Молдови, Грузії, Вірменії та Ізраїлю. Студенти ХПІ завоювали три медалі: Аліна Калістратова (гр. СГТ-46у) виграла «золото» у забігу на 200 метрів і «срібло» на стометрівці, а Ярослав Ісаченков (гр. Е-22ам) зайняв ІІІ місце в категорії «стрибки у довжину».

Чемпіонат Асоціацій балканських легкоатлетичних федерацій серед учасників віком до 23 років проходив у м. Стара-Загора (Болгарія) з 20 по 21 липня. Тут легкоатлети ХПІ стали срібними призерами: Лілія Клінцова (гр. ХТ-44) зайняла ІІ місце в категорії «стрибки у висоту», а Роман Супрун (гр. СГТ-45) прийшов другим у забігу на дистанцію 110м з бар’єрами.

 Довідка:

До змаганнь з легкоатлетичного багатоборства входять такі категорії: спринт (100, 200 і 400 метрів), біг на середні дистанції (від 800 до 3000 метрів, в тому числі біг на 3000м. з перешкодами), біг на довгі дистанції (5000 та 10000 метрів), бар’єрний біг (110 і 400 м.), естафети, різні види стрибків (у висоту, з жердиною, у довжину, потрійний стрибок), метання диска, списа, молота, штовхання ядра, десятиборства.

Україна стала членом Асоціації балканських легкоатлетичних федерацій (ABAF) у лютому 2018 р. Рішення про приєднання Федерації легкої атлетики України до ABAF було прийнято в рамках чергового конгресу асоціації, який пройшов у Стамбулі 17 лютого 2018 р. До складу ABAF входять 18 країн: Албанія, Вірменія, Боснія і Герцеговина, Болгарія, Хорватія, Кіпр, Грузія, Греція, Ізраїль, Косово, Республіка Македонія, Молдова, Чорногорія, Румунія, Сербія, Словенія, Туреччина і Україна.