НТУ «ХПІ» розширює співпрацю з Марокко та Алжиром

Відбулася робоча поїздка помічника ректора НТУ «ХПІ» по роботі зі студентами з країн Близького Сходу Іссама Шахіна до Королівства Марокко та Алжирської народної демократичної республіки. За результатами візиту було підписано меморандум про співпрацю між марокканським університетом University Ibn Zohr (UIZ) та НТУ «ХПІ».

Так, з 15 по 18 липня помічник ректора НТУ «ХПІ» по роботі зі студентами з країн Близького Сходу Іссам Шахін відвідав Королівство Марокко. У місті Рабат представник ХПІ зустрівся з Надзвичайним і Повноважним послом України в Марокко Ярославом Ковалем. Пізніше Ісаам Шахін прибув до університету University Ibn Zohr (UIZ) (м. Агадір). За підсумками зустрічі з ректором марокканського вишу професором Омаром Халлі (Omar Halli) між НТУ «ХПІ» та UIZ був підписаний меморандум про взаєморозуміння. Він передбачає розвиток співробітництва за такими напрямками: академічний обмін студентами і викладачами, спільні дослідження та конференції, програми культурного обміну, інше. Меморандум діятиме протягом 5 років, і може бути подовжений за згодою двох сторін.

Також відбувся візит Іссама Шахіна до Алжирської народної демократичної республіки (з 18 по 22 липня). Зустріч з представниками Міністерства освіти Алжиру і керівниками фірм, які займаються підготовкою алжирських громадян для навчання за кордоном проходила в Посольстві України в Алжирі. Помічник ректора НТУ «ХПІ» презентував виш, розповів про різні спеціальності ХПІ, можливі форми і мови навчання. За словами Ісаама Шахіна, з цієї зустрічі НТУ «ХПІ» розпочинає співпрацю з Алжиром, і безпосередньо роботу з абітурієнтами з цієї держави.