Новий сезон починається з нагород

Перед початком навчального року, 31 серпня 2018 року ректор НТУ «ХПІ» професор Євген Сокол провів традиційну зустріч із колективом вишу. Він виступив з доповіддю про підсумки 2017-2018 навчального року, розповів про цілі та завдання на майбутнє. Зустріч відбулася в Палаці студентів ХПІ. Також були вручені нагороди співробітникам університету, які особливо відзначилися. А ввечері на площі кампуса Політеха відбулося яскраве свято Посвячення в студенти.

Зокрема, підбиваючи підсумки навчального року, ректор професор Євген Сокол зробив акцент на високих позиціях ХПІ в рейтингах України та світу, розширенні міжнародних контактів, відкритті різних центрів (Україно-Турецького Координаційної Центру науково-технічних досліджень, який створили разом зі Стамбульських технічним університетом (İTÜ), центру 3D-систем). Він відзначив активну участь викладачів, студентів, аспірантів, науковців університету в різних конкурсах, конференціях та олімпіадах. Так, 39 призових місць зайняли політехніки-учасники Всеукраїнських предметних олімпіад 2017 року, 9 з них завоювали перші місця. Учасники Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт отримали для Політеху 71 призове місце (20 з них – перші), а також стали переможцями міжнародних, регіональних та інших конкурсів різного рівня.

Говорячи про цілі і завдання НТУ «ХПІ» на новий навчальний рік, ректор Євген Сокол визначив основні з них – трансформація підготовчих курсів і Центру незалежного тестування; поліпшення співпраці з IT кластером; проведення масштабних науково-популярних заходів в стилі STEM; активізація роботи в міжнародному напрямку.

Після, відбулося вручення грамот Департаменту освіти і науки Харківської облдержадміністрації (ХОДА) співробітникам ХПІ, які зробили внесок у просування науки і освіти серед молоді, реалізацію науково-освітніх проектів, високий професіоналізм. Серед них: директор навчально-наукового інституту економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу ХПІ Олександр Манойленко, старший викладач кафедри фізики Ксенія Мінакова, завідувач кафедри біотехнології, біофізики і аналітичної хімії Олександр Огурцов, завідувач кафедри етики, естетики та історії культури Олена Петутіна, заступник відповідального секретаря Центральної приймальної комісії ХПІ Сергій Радогуз, директор навчально-наукового інституту хімічних технологій та інженерії ХПІ Ігор Рищенко, доцент кафедри хімічної техніки та промислової екології Олексій Шестопалов. Також була відзначена діяльність прес-служби університету: нагороду отримала керівник прес-служби НТУ «ХПІ» Олена Розова.

У той же день відбулося Посвячення в студенти Політеха. Святковий захід проходив на площі кампуса НТУ «ХПІ». Вручити Почесні грамоти Харківської облдержадміністрації за професіоналізм і внесок у навчання та виховання молоді приїхав заступник голови ХОДА Вадим Данієлян. Серед нагороджених: відповідальний секретар Центральної приймальної комісії ХПІ Сергій Петров, завідувач кафедри обчислювальної техніки та програмування Сергій Семенов, завідувач кафедри фізичного виховання Олексій Юшко.

Фоторепортаж з Посвячення в студенти ХПІ можна переглянути за посиланням.