Кращі проекти студентів та аспірантів ХПІ отримають стипендію CIG

У вівторок, 9 жовтня, в НТУ «ХПІ» визначать переможців освітньо-стипендіальної Програми CIG R&D LAB — Chernovetsky Investment Group 2018-2019 року. У числі конкурсантів — чотирнадцять науковців ХПІ, які позмагаються за річну стипендію, експертну та менторську підтримку проектів від Програми CIG. Нагородження стипендіатів відбудеться в рамках прес-конференції.

Дата проведення — 9 жовтня, початок о 15:30, місце — Науково-технічна бібліотека НТУ «ХПІ» (вул. Кирпичова, 2) аудиторія 63.

Учасники прес-конференції: члени експертної комісії (представники НТУ «ХПІ», Chernovetsky Investment Group), а також переможці-стипендіати програми.

У фіналі проекту CIG R&D LAB будуть представлені роботи, серед яких — модернізація теплоенергетичного сектора міста Харкова, квадрокоптер для контролю за станом ЛЕП, ендопротезування людей з хворобами та травмами хребта, інші.

Нагадаємо, у серпні НТУ «ХПІ» підписав Меморандум про співробітництво з Chernovetskyi Investment Group (CIG). Мета — створення механізму мотивації студентів, аспірантів, молодих вчених університету в проведенні наукових та інноваційних розробок, отриманні навичок комерціалізації ідей та винаходів, створення механізмів реалізації інноваційних проектів.

Довідка:

Chernovetskyi Investment Group (CIG) — одна з найбільших інвестиційних компаній у СНД, була створена в 2013 році, інвестиційний потенціал — понад 100 млн. дол. В портфель компанії входять такі українські ІТ-компанії, як: Eda.ua (входить до Foodout Group), Doc.ua, Softcube і Zakaz.ua. Остання стала учасником програми всесвітньо відомого акселератора Techstars у Бостоні. В 2015 році CIG інвестувала $ 1 млн. у платформу для дітей KIDO’Z (Ізраїль) і $ 1 млн. в міжнародний сервіс з продажу автобусних квитків Busfor. Докладніше: http://cig.vc/