У ХПІ обговорили питання патріотичного виховання

19 лютого в науково-технічній бібліотеці НТУ «ХПІ» відбулося виїзне засідання Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при Харківській облдержадміністрації. Учасники зустрічі — члени координаційної ради, представники громадських організацій та об’єднань, обговорили поточну роботу з національно-патріотичного виховання, плани на майбутнє. Захід пройшов під головуванням заступника Голови ХОДА Анатолія Бабічева.

Ректор НТУ «ХПІ» Євген Сокол виступив з доповіддю про національно-патріотичне виховання в НТУ «ХПІ». Він зазначив, що виш проводить заходи не лише для студентів, а й для школярів, абітурієнтів. «Я вважаю, якщо наші діти будуть пишається всім тим, що є в Україні — освітою, наукою, виробництвом, і в цілому країною, то це і буде патріотична освіта. Ми робимо все, щоб наші студенти, школярі, абітурієнти, всі гості університету знали про досягнення Політеху, Харкова та всієї України», — сказав ректор Євген Сокол.

Директор науково-технічної бібліотеки ХПІ Лариса Семененко представила гостям проект монументу «Хрест Слави Захисникам Вітчизни», який передбачається встановити на території Військового інституту танкових військ ХПІ в пам’ять про загиблих солдатів в зоні АТО.

Начальник відділу з молодіжної політики Управління у справах молоді та спорту ХОДА Лариса Пащенко поінформувала присутніх про роботу, що проводиться в області в напрямку національно-патріотичного виховання.

Також під час заходу обговорили питання проведення в 2019 році дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» ( «Джура»), інші питання.