ХПІ починає відеопроект «Світ освіти» -2019

У найближчу суботу, 6 квітня, на телеканалі Р1 о 20:40 відбудеться прем’єра цього року — перший випуск відеопроекту НТУ «ХПІ» «Світ освіти». Програма присвячена масштабній події вишу — Дню відкритих дверей ХПІ і фестивалю науки «Science is FUN!», а також міжнародному співробітництву університету. Зокрема, студенти ХПІ розкажуть про навчання в Німеччині, яке вони нещодавно проходили за програмою ЄС Erasmus +.

У першому сюжеті глядачі побачать, як в ХПІ пройшов різноманітний День відкритих дверей, який зібрав близько двох тисяч гостей з різних куточків України. Була представлена ​​лабораторно-експериментальна зона, де демонструвалися досліди з хімії та фізики, зона робототехніки та інжинірингу з сучасними технологіями IT-сфери та електроніки, територія майстер-класів. Ректор університету професор Євген Сокол розповів про нові проекти, які презентує НТУ «ХПІ», а відповідальний секретар приймальної комісії вишу Сергій Петров відповів на питання про вступну кампанію. І це ще не всі спікери проекту!

Другий сюжет програми — про те, як двоє студентів третього курсу Інженерно-фізичного інституту НТУ «ХПІ» приїхали з Німеччини, де навчалися в університеті прикладних наук Вюрцбург–Швайнфурт (FHWS). Аліса Харіна і Вадим Хіхло успішно пройшли співбесіду, склали тести з англійської мови та були рекомендовані Німецьким освітнім центром Політеху для участі в проекті співробітництва між FHWS і ХПІ. Вони навчалися в Німеччині один семестр (4 місяці), отримували стипендію 800 євро на місяць і приїхали з цілим «букетом» яскравих вражень.

Дивіться проект НТУ «ХПІ» «Світ освіти» на телеканалі Р1 в суботу, 6 квітня о 20.40, і повтори — в наступні суботи в цей же час 13, 20, 27 квітня!