Студент ХПІ — переможець проекту «Авіатор-2019»

12 квітня відбулося підбиття підсумків Всеукраїнського студентського конкурсу «Авіатор-2019» і оприлюднення сотні переможців проекту. Серед них — студент Навчально-наукового інженерно-фізичного інституту НТУ «ХПІ» Володимир Хлудєєв. Він пройшов чотири відбіркові етапи конкурсу, в якому взяли участь 8 500 студентів з 50 технічних і авіаційних вишів України. В якості нагороди 100 студентів-переможців отримали сертифікати на поїздку на Міжнародний авіакосмічний салон Ле Бурже (Франція), який відбудеться в червні 2019 року.

Протягом навчального року учасники проекту проходили поетапно чотири тури конкурсу: тестування з історії та теорії галузі, технічної англійської, точних наук, а в фіналі — захищали свої бізнес-кейси перед експертами. Так, студент НТУ «ХПІ» Володимир Хлудєєв представляв стартап команди студентів і викладачів кафедри комп’ютерного моделювання процесів і систем «Smart Quadcopter: гібридний квадрокоптер для автоматичного моніторингу, доставки вантажів і контролю безпеки і охорони технічних об’єктів». Координатор проекту — Марценюк Світлана Василівна.

Серед експертів, які оцінювали бізнес-кейси були: випускник Гарвардського університету, володар стипендії «Майбутні лідери в транспорті» Eno Center for Transportation (США) Антон Волов; експерт авіаційної галузі Олександр Черепанов; керівник департаменту з академічних зв’язків «Прогресстех-Україна» Максим Гладских, директор представництва Emirates в Україні Євген Іванов. Очолив команду журі відомий авіаконструктор Дмитро Ківа.

Поїздка студентів-переможців до Франції відбудеться в червні. На авіафорумі вони побачать новинки та кращі досягнення світової авіакосмічної галузі, поспілкуються з професіоналами, пройдуть майстер-класи, а також відвідають парк розваг Діснейленд.

Нагадаємо, в 2018 році дві студентки НТУ «ХПІ» увійшли до сотні переможців проекту і відвідали найбільшу авіавиставку Farnborough Airshow 2018 у Великій Британії. А в 2017 році двоє політехніків побували на авіаційному форумі Paris Air Show 2017 Le Bourget.

Довідка:

Проект реалізується Благодійним Фондом «Фонд Бориса Колеснікова» і проходить вже увосьме. Мета — розвиток і підтримка студентів технічних спеціальностей, підвищення мотивації для амбітної і цілеспрямованої молоді розвивати вітчизняну промисловість і економіку.