Наука ХПІ — для школярів Луганської області

21 травня вчені ХПІ взяли участь в науково-практичній конференції «Мій крок у науку» в рамках проекту «Обдаровані діти», присвяченій Дню науки України. На конференцію також були запрошені викладачі та учні шкіл селища Красноріченське Луганської області. Експерти ХПІ продемонстрували експерименти та сучасні наукові розробки студентів та науковців Політеху, а також прочитали науково-популярні лекції з демонстраціями. Для абітурієнтів розповіли про особливості вступної кампанії.

Експертами на конференції від ХПІ виступили:

Сергій Петров — відповідальний секретар приймальної комісії, доцент кафедри органічного синтезу і нанотехнологій;

Інна Лаврова — заступник директора Навчально-наукового інституту хімічних технологій та інженерії;

Олексій Шестопалов — доцент кафедри хімічної технології та промислової екології;

Богдан Стисло — старший викладач кафедри промислової та біомедичної електроніки.

Директор комунального закладу «Красноріченський заклад загальної середньої освіти I-III ступенів» Лариса Чекмарьова зазначила: «Спільна робота з ХПІ триває. Ми переконані, що співпраця школи з вишами — необхідний елемент розвитку та вимога сьогодення. З року в рік зростають вимоги до школи, до рівня знань її учнів, їх вихованості. Зростають вимоги до професійного росту вчителя, його професійного рівня».

Варто відзначити, що вчені НТУ «ХПІ» Сергій Петров та Сергій Радогуз були запрошені в якості експертів на Edcamp конференцію, яка відбулася 28 березня 2019 року в селищі Красноріченське Луганської області. Згодом була організована поїздка учнів шкіл сел. Красноріченське в м. Харьків, де школярі знайомилися з ХПІ, брали участь в різних лабораторних дослідах та майстер-класах.

Довідка:

Учнівська науково-практична конференція «Мій крок у науку» в рамках проекту «Обдаровані діти» проводиться щороку в комунальному закладі «Красноріченський заклад загальної середньої освіти I-III ступенів» сел. Красноріченське Луганської області. Вона надає можливість учням навчальних закладів сел. Красноріченське захищати свої проекти, дослідницькі роботи, презентації.