Новий проект «Світ освіти» НТУ «ХПІ»: Від наукових ідей — до їх реалізації

У суботу, 27 липня, на телеканалі Р1 о 20:40 четвертий епізод відеопроекту НТУ «ХПІ» «Світ освіти» 2019. У новому випуску глядачі дізнаються про інноваційні програми, які реалізуються в ХПІ спільно з міжнародними компаніями для підтримки винахідників України. Зокрема, про те, як наукові проекти, розроблені студентами і молодими вченими кращого технічного вишу України, змогли отримати півмільйона гривень інвестицій. Всі подробиці та враження опишуть самі стартапери Політеху. Крім того, «Світ освіти» розповість про унікальний проект НТУ «ХПІ» для школярів — табір STEMcamp School, де школярі занурилися в драйвову науку та втілювали в життя свої ідеї.

Перший сюжет присвячений новітньому Центру підтримки технологій та інновацій (TISC), який відкрився на базі НТУ «ХПІ» для допомоги винахідникам, вченим і стартап-групам. Про цілі, плани та перші результати TISC розкажуть ректор НТУ «ХПІ» професор Євген Сокол та заступник директора Департаменту інтелектуальної власності Мінекономрозвитку і торгівлі України Сергій Шкураков.

Другий матеріал телепроекту опише освітньо-стипендіальну програму CIG R&D LAB, яка реалізується інвестиційною компанією Chernovetsky Investment Group (CIG) спільно з НТУ «ХПІ». Глядачі побачать п’ять цікавих стартапів, над якими студенти-розробники ХПІ працювали протягом року, і дізнаються, які проекти були визнані найкращими та отримали півмільйона гривень для подальшого розвитку. Серед спікерів — студенти Політеху, які поділяться секретами своїх розробок, а також керівний партнер CIG Володимир Кривко, який розповість глядачам про те, як молоді вчені можуть отримати фінансову та менторську підтримку.

У третьому сюжеті глядачі познайомляться з унікальним проектом НТУ «ХПІ» STEMcamp School — літньою двотижневою інтенсивною школою, яка дала можливість школярам реалізувати свої перші наукові проекти. Випускники STEMcamp School поділяться своїми неймовірними враженнями, ідеями, розкажуть про проекти, які вони втілювали в життя.

Дивіться проект НТУ «ХПІ» «Світ освіти» на телеканалі Р1 в суботу, 27 липня, о 20:40!

Довідка:

Телепроект НТУ «ХПІ» «Світ освіти» присвячений найбільш цікавим та значущим подіям, які відбуваються в університеті. 10-хвилинна програма виходить чотири рази на місяць по суботах на телеканалі Р1.