Студент ХПІ виборов «бронзу» Всеукраїнського турніру

28-29 вересня в спортивному комплексі «Політехнік» пройшов третій відкритий Всеукраїнський турнір з вільної боротьби серед юніорів, присвячений пам’яті майстра спорту міжнародного класу Мурада Караєва. Змагання об’єднали понад 150 спортсменів з України, Дагестану, Німеччини, Молдови, Білорусі та Румунії. Серед учасників — студент факультету соціально-гуманітарних технологій НТУ «ХПІ» Каміль Керімов, який завоював «бронзу» в категорії до 57 кг.

Змагання проходили в 10-ти вагових категоріях. Студент II курсу НТУ «ХПІ» Каміль Керімов переміг спортсмена з Донецької області з результатом 7:5 та в загальному рахунку зайняв 3-є місце.

З усіма результатами змагань можна ознайомитися тут.

Оргкомітет спортивного заходу очолив проректор НТУ «ХПІ» Магомедємін Гасанов. Він також вручив тренерам збірних пам’ятні грамоти про участь в турнірі.

Почесними гостями змагань стали представники Харківської обласної державної адміністрації (ХОДА) — Михайло Черняк та Олексій Курцев. Організатором і генеральним спонсором є Дагестанська діаспора міста Харкова, за підтримки НТУ «ХПІ», ХОДА.

Караєвський турнір став одним з останніх етапів підготовки молодих борців до Чемпіонату світу з вільної боротьби до 23 років, який стартує в Будапешті наприкінці жовтня.

Відзначимо, що турнір пам’яті Мурада Караєва проходить в Харкові вже втретє і традиційно на базі СК «Політехнік».

Довідка:

Мурад Рабадановіч Караєв (15 травня 1960 року — 24 січня 2012 року) — майстер спорту СРСР міжнародного класу з вільної боротьби, бронзовий призер Чемпіонату СРСР 1985 року, переможець міжнародного турніру на призи п’ятикратного чемпіона світу Алі Алієва. Мурад Караєв був неодноразовим чемпіоном і призером України, багатьох міжнародних змагань в складі збірної команди СРСР, ставав срібним призером Кубка СРСР.