Айтішники НТУ «ХПІ» — переможці міжнародної олімпіади IT-Universe-2019

НТУ «ХПІ» зайняв I місце в командному заліку серед вишів у Міжнародній студентській олімпіаді з інформаційних технологій «IT-Universe-2019». У фіналі конкурсу Харківський Політех представляли студенти факультету комп’ютерних та інформаційних технологій, Навчально-наукового інженерно-фізичного інституту — всього 18 осіб. Крім того, більшість з них зайняли призові місця в різних категоріях.

Призери Міжнародної студентської олімпіади з інформаційних технологій «IT-Universe-2019»:

— I місце — студент Єгор Челак (група 1.КІТ102.8а) в конкурсі «Адміністрування Linux»,

— І місце — студент Денис Пасько (група 2.КІТ102п.8) в конкурсі «Кращий інноваційний диплом (проект)»,

— I місце — студенти Олексій Горносталь (група 2.КІТ102п.8) і Віктор Челак (група КІТ-23мп) в конкурсі «Кращий диплом з кібербезпеки», (керівник — професор кафедри «Обчислювальна техніка та програмування» Світлана Гавриленко),

— II місце — студенти Анна Хорошайло і Олександр Сидоренко (група I-46А) в конкурсі «Дизайн і просування бренду»,

— II місце — студент Ілля Кристал (група І-67 (АП) в конкурсі «Управління підприємством в ERP-системі»,

— II місце — студенти Михайло Грошевий і Володимир Хлудєєв (група I-26б) в конкурсі «Розробка мобільних застосунків»,

— II місце — студенти Микита Букрєєв і Михайло Грошевий (група I-26б) в конкурсі «Роботи з нами, роботи навколо нас»,

— III місце — студенти Владислав Бугай та Едуард Малохвій (група КІТ-26а) в конкурсі «Роботи з нами, роботи навколо нас».

Всього у відбіркових змаганнях IT-Universe-2019 взяли участь близько 80 політехніків. У фіналі, за результатами відбіркових етапів — 18 студентів ХПІ.

Координатором студентів НТУ «ХПІ» на міжнародній IT-олімпіаді був старший викладач кафедри «Обчислювальна техніка та програмування» Сергій Межерицький.

Довідка:

Міжнародна олімпіада «IT-Universe» почала свою роботу в 2014 році на основі конкурсу «IT-Планета», який проходив на території України, Білорусі, Росії та Казахстану. Сьогодні учасниками IT-олімпіади є переважно студенти українських вишів. «IT-Universe» — соціальний некомерційний проект, спрямований на створення екосистеми для студентів, вишів і IT-компаній. Проходить за підтримки Міністерства освіти і науки України.

Олімпіада «IT-Universe-2019» стартувала на початку 2019 р. Протягом шести місяців близько 500 студентів з понад п’ятдесяти навчальних закладів змагалися за право стати фіналістами. Заключний етап IT-олімпіади відбувся в Києві на базі Київського національного університету культури і мистецтв та Університету економіки та права «КРОК». У фінал були запрошені понад 120 студентів з понад 30 навчальних закладів для участі в десяти конкурсах Фіналу.