Ректор ХПІ Євген Сокол нагородив кращих студентів Політеху

На честь Міжнародного дня студентів у НТУ «ХПІ» привітали своїх студентів. 15 листопада ректор ХПІ професор Євген Сокол вручив нагороди політехнікам, які особливо відзначилися у науковій, творчій, спортивній та громадській сферах діяльності вишу та країни. Спеціальні стипендії та почесні грамоти отримали понад 80 студентів.

 «Дорогі студенти, ми пишаємося вами, оскільки ви, безумовно, золотий фонд Харківського Політеху. І сьогодні ви, молоді люди, зібралися тут, у великій аудиторії Головного корпусу ХПІ, як ми колись — разом з проректором Андрієм Марченком, коли були студентами, любили сидіти тут, на передостанньому ряду. Із задоволенням дивимося на вас, і немає сумнівів що ви будете великими фахівцями-науковцями, керівниками підприємства, політиками… Хотілося, щоб ви завжди пам’ятали про те, що базову освіту ви отримали в Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут», і розуміли, що саме ця освіта допомогла вам досягти тих видатних досягнень, які, безумовно, у вас попереду. Бажаю всім успіхів, всього найкращого!», — звернувся до студентів ректор НТУ «ХПІ» професор Євген Сокол.

Ректор ХПІ підбив підсумки за останній рік — це і активна участь студентів у II етапі Всеукраїнських олімпіад, конференціях і наукових конкурсах, спортивних змаганнях, творчій діяльності, а також лідируючі позиції ХПІ в престижних рейтингах.

Так, за високі результати в навчанні і активну громадську діяльність кращим студентам НТУ «ХПІ» були вручені почесні стипендії та грамоти:

— Стипендія Президента України (4 особи),

— Стипендія Верховної Ради України (4 особи),

— Обласна персональна стипендія ім. О.С. Масельського (1 особа),

— Обласна персональна стипендія (2 особи),

— Іменна стипендія першого ректора університету ім. В.Л. Кирпичова (5 осіб).

НТУ «ХПІ» також відзначив грамотами студентів в номінаціях:

— «Кращі учасники науково-дослідної роботи» (29 осіб),

— «Кращі активісти профспілки» (11 осіб),

— «Кращі активісти студентського самоврядування університету» (17 осіб),

— «Кращі учасники художньої самодіяльності університету» (7 осіб),

— «Кращі спортсмени» (9 осіб).

Детальніше зі списком усіх нагороджених можна ознайомитися нижче.

День_студентів_19

Довідка:

Міжнародний день студентів (International Students’ Day) відзначається щорічно 17 листопада. Він був заснований в 1941 році на міжнародній зустрічі студентів країн, що боролися проти фашизму, яка проходила в Лондоні (Велика Британія). Почав відзначатися з 1946 року. Дата встановлена ​​на пам’ять про чеських студентів-патріотів. Традиція святкувати День студента дійшла і до наших днів. Це свято відзначають студенти багатьох країн світу. Проведенню Дня студента передує також Міжнародний студентський тиждень боротьби за мир і дружбу. В Україні свято було встановлене офіційно Указом Президента в 1999 році.