У студента ХПІ — «золото» міжнародного турніру з карате

Студент факультету соціально-гуманітарних технологій ХПІ Олександр Кічерман став учасником 13-го міжнародного турніру з карате «Edu-do Cup 2020» серед дітей, кадетів, юніорів та дорослих, який відбувся в Естонії. За підсумками змагань він зайняв I місце у дорослій категорії номінації «куміте» до 75 кг.

Турнір проходив у м. Таллінн (Естонія) 1 лютого 2020 року і зібрав понад 500 учасників з України, Естонії, Білорусі, Росії та інших країн. Серед номінацій, в яких змагалися спортсмени — індивідуальні та командні куміте і ката.

Раніше Олександр Кічерман отримав подяку від Міністерства освіти і науки України за особистий внесок у піднесення міжнародного авторитету України.

Нагадаємо, влітку 2019 року Олександр в складі української збірної став учасником першого студентського міжнародного чемпіонату «1st European Universities Combat Games», який пройшов в Хорватії. За підсумками турніру він завоював «золото» в чоловічих командних змаганнях.

Довідка: Куміте (з японської мови буквально перекладається як «переплетені руки») — поняття японських бойових мистецтв, що включає в себе всі різновиди бою на татамі (тренувальний, змагальний, атестаційний), є одним з основних розділів сучасного карате.