Фінал CIG R&D LAB: Студенти ХПІ презентують свої стартапи і поборються за грошовий приз

У середу, 24 червня 2020 року, в НТУ «ХПІ» відбудеться фінал другого сезону освітньо-стипендіальної програми CIG R&D LAB від Chernovetskyi Investment Group. Шість студентських команд ХПІ представлять експертному журі свої стартапи, які вони розробляли протягом року. Серед них — чат-бот психолог, інноваційний коктейль для спортсменів, створення інтер’єру в доповненій реальності, сервіс для визначення пожежонебезпеки та інші. За підсумками презентацій буде визначено переможця, який отримає інвестиції для подальшого розвитку свого стартапу. Захист проектів буде проходити з використанням програми Zoom, а також транслюватися онлайн на сторінці CIG R&D LAB у Facebook.

Початок заходу — 11:00, місце проведення — Науково-технічна бібліотека НТУ «ХПІ» (вул. Кирпичова, 2), аудиторія 63.

До складу комісії, яка буде оцінювати проекти студентів, увійдуть представники НТУ «ХПІ» та компанії Chernovetskyi Investment Group (CIG):

— заступник директора Навчально-наукового інституту енергетики, електроніки та електромеханіки ХПІ Андрій Маслєнніков,

— заступник директора Навчально-наукового інженерно-фізичного інституту ХПІ Антон Дроздов,

— заступник директора Навчально-наукового інституту механічної інженерії і транспорту ХПІ Олексій Шестопалов,

— заступник декана факультету комп’ютерних та інформаційних технологій ХПІ Сергій Леонов,

— експерти CIG Святослава Ткаченко та Євген Нетреба, керівний партнер CIG Володимир Кривко. (У зв’язку із запровадженим загальнонаціональним карантином, представники компанії будуть на зв’язку із учасниками та оцінювати їхні роботи з використанням програми Zoom).

Куратор освітньо-стипендіальної програми CIG R&D LAB в ХПІ — заст. завідувача науково-дослідної частини вишу Руслан Кривобок.

Під час фінальних пітчів студенти повинні будуть продемонструвати короткі презентаційні відео своїх проектів, розповісти про розробки і відповісти на запитання членів комісії.

Будуть представлені такі стартапи:

чат-бот зі штучним інтелектом «Elomia»

Автори: студент факультету комп’ютерних та інформаційних технологій ХПІ Тарас Погребняк і студент факультету комп’ютерних наук і програмної інженерії ХПІ Михайло Маркевич. Технічні консультанти — зав. кафедри педагогіки і психології управління соціальними системами ХПІ Олександр Романовський і доцент кафедри Анастасія Книш.

— «Space Ceramic»

Автори: студенти Навчально-наукового інституту енергетики, електроніки та електромеханіки ХПІ Олександр Педасюк і Микола Довбиш. Технічний консультант — зав. кафедри загальної електротехніки ХПІ Костянтин Коритченко.

— «PAM» (Protein Aerosol Mousse)

Автори: студентки Навчально-наукового інституту хімічних технологій та інженерії ХПІ Марина Шумєєва і Надія Стаховець. Технічні консультанти — зав. кафедри органічного синтезу і нанотехнологій ХПІ Валерія Анан’єва і доценти кафедри Сергій Петров і Анна Бєлінська.

— Мобільний додаток «FURNITROOM»

Автори: студенти Навчально-наукового інженерно-фізичного інституту ХПІ Тетяна Правдіна і Віталій Власенко. Технічний консультант — доцент кафедри геометричного моделювання та комп’ютерної графіки ХПІ Андрій Дашкевич.

— Сервіс онлайн-моніторингу пожежонебезпеки лісових територій «Forest Foresight»

Автори: студенти факультету комп’ютерних та інформаційних технологій ХПІ Дар’я Главчева і Владислав Яловега. Технічний консультант — доцент кафедри обчислювальної техніки та програмування ХПІ Андрій Подорожняк.

— «iCardy»

Автори: студент Навчально-наукового інституту енергетики, електроніки та електромеханіки ХПІ Сергій Голдобін. Технічні консультанти — директор Навчально-наукового інституту енергетики, електроніки та електромеханіки ХПІ Роман Томашевський та інженер Оксана Севрюкова.

Довідка:

Проект CIG R&D LAB реалізується в рамках меморандуму між НТУ «ХПІ» та CIG, який підписано в серпні 2018 року.

У червні 2019 року в НТУ «ХПІ» відбувся фінал першого сезону освітньо-стипендіальної програми CIG R&D LAB від Chernovetskyi Investment Group (CIG). За підсумками, комісія визначила дві кращі роботи — «Інноваційний проект: розробка технології виробництва люмінесцентної тротуарної плитки» і «Реконструкція та модернізація теплоенергетичного сектора Харкова». Команди-розробники отримали від CIG інвестиції для подальшого розвитку проектів. Перша команда — 400 тис. грн., друга — 100 тисяч грн.

Chernovetskyi Investment Group (CIG) — одна з найбільших інвестиційних компаній на ринку Східної Європи, була заснована в 2013 році. Детальніше: http://cig.vc/.