Центр Cisco при НТУ «ХПІ» — в топ-30 кращих в світі

Центральний офіс компанії Cisco (США, Сан-Хосе, штат Каліфорнія) провів конкурс-оцінювання серед своїх центрів підтримки по всьому світу і визначив список кращих представництв. Учасниками стали понад тисяча установ, серед яких — Академія Cisco Kharkiv Polytechnic Institute. За підсумками оцінювання, центр при НТУ «ХПІ» був відзначений за кількість учасників і якість онлайн навчання і підвищення кваліфікації у 2020 році та потрапив до рейтингу тридцяти кращих в світі. Серед заслуг Академії Cisco Kharkiv Polytechnic Institute — організація роботи ще 37-ми мережевих центрів навчання Cisco в декількох регіонах України, де пройшли навчання і стажування вчителі шкіл, викладачі технікумів і вишів.

Представництво Cisco в НТУ «ХПІ» працює на базі кафедри «Системи інформації ім. В.О. Кравця» вже тринадцять років. Мета програми — дати знання з основ апаратного і програмного забезпечення ПК, мережних технологій, кібербезпеки і т.д. Навчання в таких центрах проходить за програмами електронного навчання з персоналізованим оцінюванням і практичними можливостями — лабораторними, мережевим моделюванням, змаганнями і хакатонами. Крім того, Cisco ХПІ є центром підтримки (Cisco ASC) інших мережевих простих навчальних центрів, які працюють в школах і вишах Харківської, Полтавської, Сумської, Черкаської, Чернігівської областях.

Зазначимо, що в 2018 році академії Cisco Kharkiv Polytechnic Institute присудили звання «Premier Academy Support Center». Статус Premier дають за якість навчання, підтримку академій Cisco і кількість учнів. Його отримують близько 10% організацій, що працюють як Центри підготовки інструкторів та підтримки цієї програми в світі.

Довідка:

Американська корпорація CISCO — провідний в світі виробник телекомунікаційного обладнання. З 1996 року компанія створює міжнародну мережу академій для підготовки фахівців, навчання в яких здійснюється за єдиною програмою. Академія CISCO при НТУ «ХПІ» створена за грантом НАТО в 2007 році на базі кафедри «Системи інформації ім. В.О. Кравця».

Мережева академія Cisco — це найдовша і найбільша програма корпоративної соціальної відповідальності. Вона надає розширені навчальні програми з IT для студентів і школярів всіх спеціальностей, навчаючи практичним технічним і діловим навичкам, які їм необхідні для досягнення успіху. На даний момент в світі налічується більше 15 тисяч простих центрів навчання, а також більше тисячі центрів підтримки (Cisco ASC), які курують і організовують процес навчання в регіонах.