Пішов з життя видатний професор ХПІ Анатолій Яковлєв

29 вересня 2020 року, на 83-му році життя, помер академік Академії інженерних наук України, доктор економічних наук, професор кафедри економіки і маркетингу НТУ «ХПІ» Анатолій Іванович Яковлєв. Він був Заслуженим працівником освіти, талановитим вченим і педагогом, фахівцем. За успіхи в галузі економіки ім’я професора Яковлєва включено до словників Міжнародного бібліографічного центру в Кембриджі — «Видатні люди XX століття» і «Видатні вчені початку ХХІ століття».

Анатолій Іванович Яковлєв народився 1 листопада 1937 році в Харкові. У 1961 році закінчив електромашинобудівний факультет НТУ «ХПІ». Пропрацювавши три роки на Харківському заводі контрольно-вимірювальних приладів, Анатолій Іванович повернувся до Харківського Політеху, де пройшов шлях від асистента кафедри економіки та організації до професора та завідувача кафедри економіки та маркетингу.

За час роботи професора Анатолія Яковлєва відбувся значний розвиток кафедри, з’являлися нові напрями підготовки, налагоджені міжнародні зв’язки.

Анатолій Яковлєв — автор понад чотирьохсот наукових робіт, зокрема 50-ти монографій, навчальних посібників і підручників для студентів, аспірантів і фахівців з економіки, організації виробництва, інноваційних процесів як в Україні, так і за її межами.

Він завжди брав активну участь в науковому житті Харкова, України, наполягаючи на необхідності пріоритетного розвитку та відновлення промислового потенціалу держави.

Професор Анатолій Яковлєв відомий ще і як спортивний журналіст, він був членом Національної спілки журналістів України. У колі інтересів Анатолія Івановича було: читання, поезія, сучасна література, театр, музика, кіно.

Весь багатотисячний колектив НТУ «ХПІ» сумує за Анатолієм Івановичем Яковлєвим та висловлює щирі співчуття його рідним і близьким.