ХПІ & U20 Alliance: Новий договір з Китаєм

12 березня 2021 року НТУ «ХПІ» уклав угоду про співпрацю з китайською освітньою компанією «Qingdao TOP Education Management Co. Ltd.». Захід відбувся в рамках ініціативи Союзу двадцяти країн «Один пояс, один шлях» (The Belt and Road Union of 20 Nations for Advanced Personnel Development — U20 Alliance). Договір передбачає кооперацію Харківського Політеху з U20 Alliance та китайськими університетами, які в нього входять, в освітній, науковій, методичній і культурній сферах. Церемонія підписання пройшла в онлайн форматі.

Серед учасників зустрічі: Перший секретар Посольства України в Китайській Народній Республіці Валерій Бронських, голова U20 Alliance і компанії Qingdao TOP Education Management Co. Ltd. Донг Цюаньсянь (Dr. Dong Quanxian), представники кількох вишів Китаю, проректор з міжнародних зв’язків НТУ «ХПІ» Геннадій Хрипунов.

Під час переговорів проректор з міжнародних зв’язків НТУ «ХПІ» Геннадій Хрипунов презентував колегам Харківський Політех: позиції вишу в міжнародному рейтингу QS World University Rankings, можливість навчання англійською мовою за багатьма технічними та економічними спеціальностями, програми подвійних дипломів вишу, сфери наукових інтересів і участь в міжнародних проектах, а також зазначив популярність ХПІ серед іноземних студентів (на цю мить — понад 1500 громадян з різних країн світу).

«У нас більше 120-ти договорів про співпрацю з різними університетами світу і організаціями. Крім того, в ХПІ діє одинадцять програм подвійних дипломів з вишами таких країн, як Німеччина, Франція, Австрія, Польща, Швейцарія, Чехія, Болгарія. Я сподіваюся, що після сьогоднішнього підписання договору у нас буде продуктивна робота і з університетами Китаю. Ми запрошуємо до співпраці з ХПІ не лише в освітній, але й науковій сферах», — підкреслив Геннадій Хрипунов.

В рамках договору між НТУ «ХПІ» та U20 Alliance передбачається партнерство з таких питань:

  • спільні науково-технічні дослідження,
  • обмін науковими публікаціями, навчально-методичними матеріалами, бібліографічними та довідковими посібниками та іншою інформацією,
  • участь представників вишів-партнерів в наукових конференціях і симпозіумах, які мають значення і взаємний інтерес,
  • академічна мобільність — навчання студентів китайських університетів, що входять до U20 Alliance, в НТУ «ХПІ» за обраними спеціальностями;
  • обмін викладачами і вченими для читання лекцій, консультацій, передачі досвіду в галузі науково-методичної роботи, а також обмін студентами та аспірантами на термін від 1 до 12 місяців (квота — до шести студентів на рік з кожного боку),
  • спільна підготовка в НТУ «ХПІ» бакалаврів і магістрів, які є громадянами Китаю, за такими спеціальностями англійською мовою: прикладна фізика і наноматеріали, економіка, психологія, бухгалтерський облік, фінанси, банківська справа, страхування, менеджмент, маркетинг, управління бізнесом, прикладна математика, комп’ютерні науки, комп’ютерна інженерія, прикладна механіка, хімічні технології та інженерія, електроенергетика, електротехніка та електромеханіка, електроніка за формулами 2+2 і 4+1.4 з отриманням диплома НТУ «ХПІ».

Довідка:

Серед університетів, які входять до U20: University of the Philippines, Qingdao University, Qilu University of Technology, Jinan Vocational College of Nursing, ST. Paul University (Manila), Emilio Aguinaldo College, San Sebastian College-Recoletos, St. Scholastica’s College (Manila), De La Salle University, Adamson University, Harbin Institute of Technology, SAIDI Graduate School of Organization Development, Philippine Normal University, Polytechnic University of the Philippines, Our Lady of Fatima University, Moscow State Aviation Institute, The Philippines Women`s University, Lyceum of the Philippines University, Novosibirsk National Glinka Institute of Music, University of Perpetual Help System, WCC, Uman State University, Chinese Academy of Science, Russian State-Run Sports University.

Qingdao TOP Education Management Co., Ltd. — дочірня компанія Qingdao TOP Brandpower Management Group-China, яка працює в різних галузях управління брендами, управління освітою, стратегічного консалтингу і т.д.