ХПІ зібрав борців на всеукраїнський юнацький турнір

У спортивному комплексі «Політех» НТУ «ХПІ» відбувся Всеукраїнський юнацький турнір з вільної боротьби пам’яті заслуженого тренера України Роберта Халатова. У змаганнях взяли участь 170 осіб з восьми областей України. За підсумками турніру найбільше нагород — у спортсменів збірної Харківської області.

Борці турніру (юнаки 11-14 років) змагалися в таких вагових категоріях: 35 кг, 38 кг, 41 кг, 44 кг, 48 кг, 52 кг, 57 кг, 62 кг, 68 кг, 80 кг.

Так, «золото» до скарбнички збірної Харківської області принесли: представники дитячо-юнацької спортивної школи №7 Ілля Кирияненко і Віталій Галич — в категоріях до 35 і 52 кг, Максим Дерядченко з училища фізичної культури № 1 — в категорії до 44 кг, а також Тимур Лукашов з Куп’янська та Максим Біловол з Панютино (категорії до 57  та 80 кг).

Крім того, переможцями стали представники полтавського регіону (в двох категоріях) і борці з Мелітополя, Одеси і Слов’янська (по одній категорії).

Також, в рамках турніру, ректору НТУ «ХПІ» Євгену Соколу, проректору ХПІ Магомедєміну Гасанову і завідувачу кафедри фізичного виховання ХПІ Олексію Юшку вручили подяки за популяризацію та розвиток вільної боротьби та спорту на Харківщині та в Україні.

«Не може вирости видатний спортсмен, якщо немає охоплення молодіжної секції. Тому це наша традиція з багатьох видів спорту і, звичайно ж, з вільної боротьби. Адже саме в дитинстві прищеплюються ті почуття, які визначають прагнення до перемоги. А ми, по змозі, намагаємося створити всі умови!», — зазначив ректор НТУ «ХПІ» Євген Сокол.

Організатори заходу — Управління з питань фізичної культури та спорту Харківської міської ради, громадська організація «Федерація спортивної боротьби» м. Харкова за підтримки адміністрації НТУ «ХПІ».

Довідка:

Роберт Олександрович Халатов — майстер спорту з вільної боротьби, заслужений тренер України, суддя міжнародної категорії, фахівець, який 40 років пропрацював на кафедрі фізичного виховання НТУ «ХПІ». Він був засновником секції вільної і греко-римської боротьби в харківському Політеху і підготував понад 100 майстрів спорту.