Помер видатний вчений ХПІ Анатолій Гурин

16 березня на 82-му році життя помер професор кафедри електроізоляційної та кабельної техніки (ЕІКТ), доктор технічних наук, лауреат Держпремії України в галузі науки і техніки Анатолій Григорович Гурин.

«Пішла з життя чудова, добра, чуйна людина, доктор технічних наук, професор, наставник, вчений!» —так оцінили особистість Анатолія Григоровича співробітники кафедри ЕІКТ.

На рахунку професора Анатолія Гурина—безліч нагород, серед них: почесний знак «За наукові досягнення» Міністерства освіти і науки України (МОН), грамота МОН за досягнення в науковій і педагогічній роботі, перемога у Всеукраїнському конкурсі «Лідер паливно-енергетичного комплексу» у номінації «Вчений» (2007 р.) тощо.

У 2019 році за роботу «Електротехнологічний комплекс виробництва кабельних систем надвисоких напруг» Анатолій Григорович Гурин став лауреатом Державної премії України в галузі науки і техніки.

Анатолій Гурин 40 років очолював кафедру ЕІКТ, був головою та членом спеціалізованих вчених рад із захисту дисертацій (напрями: Прилади і методи контролю та визначення складу речовин; Електричні системи і комплекси), відповідальним редактором збірки наукових праць «Вісник НТУ «ХПІ» (тематичний випуск «Енергетика: надійність та енергоефективність»), членом редколегії журналу «Електротехніка та електромеханіка».

Ректорат НТУ «ХПІ», колектив університету, співробітники кафедри електроізоляційної та кабельної техніки висловлюють щирі співчуття рідним і близьким Анатолія Григоровича Гурина.

Прощання з Анатолієм Гуриним відбудеться 18 березня з 13.30 до 14.00, у крематорії селища Жихар.