Вимірювання впливу COVID-19 — Соціологи ХПІ та литовського університету працюють над спільним проектом

Вчені кафедри соціології та політології НТУ «ХПІ» та Vytautas Magnus University (Університет Вітовта Великого — Литва) домовилися про спільну участь у конкурсі україно-литовських науково-дослідних проектів. Рішення було ухвалено під час веб-конференції, яка відбулася днями. Назва наукової роботи: «Соціологічний вимір впливу COVID-19 на якість вищої освіти та соціально-економічний добробут особистості». Свої напрацювання дослідники готуються представити в 2022—2023 рр.

У веб-конференції взяли участь: професор Йурга Бусаітє-Вілкє (Vytautas Magnus University) і представники кафедри соціології та політології НТУ «ХПІ» професор Юрій Калагін, професор Марина Бірюкова, доцент Карина Агаларова. Модерував роботу онлайн заходу завідувач кафедри соціології та політології ХПІ Володимир Мороз.

Учасники узгодили назву та план роботи над конкурсною заявкою, визначивши актуальну тему дослідження: «Соціологічний вимір впливу COVID-19 на якість вищої освіти та соціально-економічний добробут особистості». Також було ухвалено рішення залучити до проекту молодих вчених з обох сторін. Конкурсна пропозиція вже підписана ректором литовського університету, найближчим часом готується її затвердження ректором НТУ «ХПІ» Євгеном Соколом.

Довідка:

Vytautas Magnus University (Університет Вітовта Великого) вищий навчальний заклад в Каунасі (Литва), який був заснований в 1922 р. Тут працює 10 факультетів та 2 інститути, які об’єднують 29 кафедр і центрів, а також Каунаський ботанічний сад. Серед них факультети: природничих наук, гуманітарних наук, соціальних наук, інформатики, мистецтв, політичних наук і дипломатії. На сьогодні в університеті навчається близько 9000 студентів.