У ХПІ виберуть найкращі ідеї для стартапів

4 листопада у НТУ «ХПІ» відбудуться відбіркові пітчі четвертого сезону освітньо-стипендіальної програми CIG R&D Lab. Учасники — сімнадцять команд студентів та викладачів харківського Політеху, які презентують ідеї своїх стартапів та змагатимуться за вихід у наступний етап проекту. Оцінюватиме конкурсантів експертна комісія, до якої увійдуть представники НТУ «ХПІ» та Chernovetskyi Investment Group (CIG).

Захід відбудеться в онлайн форматі, початок — 9:00. Трансляцію можна подивитися на сторінці у Facebook.

У межах відбіркового етапу, учасники виступатимуть із презентаціями своїх проектів (до 5 хвилин) та відповідатимуть на запитання членів комісії. За результатами пітчей журі обере найкращі команди, які протягом 2021/2022 навчального року продовжать працювати над своїми ідеями. Вони отримуватимуть стипендію та кваліфіковану підтримку експертів CIG. У червні наступного року команди, які продемонстрували найбільший прогрес у створенні власного продукту, отримають грант на його реалізацію.

Мета програми CIG R&D lab — допомогти студентам та молодим вченим розкрити свій потенціал у реалізації розробок та здобутті навичок їх комерціалізації. Учасники зможуть пройти шлях від ідеї до конкурентоспроможного продукту, водночас навчаючись в університеті.

Довідка:

Програма CIG R&D lab реалізується в НТУ «ХПІ» у межах меморандуму між вишем та CIG, який підписано у серпні 2018 року. Вона складається із заочного відбору, відбіркового пітчингу, річного співробітництва з менторами Chernovetskyi Investment Group та експертною підтримкою запрошених фахівців, а також фінального конкурсу, де визначаються переможці.