У ХПІ обговорили співпрацю з Державним біотехнологічним університетом

У НТУ «Харківський політехнічний інститут» відбулася зустріч вчених кафедри «Промислова та біомедична електроніка» вишу з представниками Державного біотехнологічного університету (ДБТУ) — кандидатом технічних наук, доцентом Геннадієм Ляшенком, старшим викладачем Надією Поляновою, викладачем Віталієм Сухіним та студентами кафедри «Біомедична інженерія та теоретична електротехніка». Політехніки представили гостям оновлені аудиторії та сучасне оснащення кафедри ХПІ. Локацією заходу стала Лабораторія біомедичної електроніки. Сторони ділилися досвідом та обговорювали варіанти взаємовигідного співробітництва.

Під час зустрічі завідувач Лабораторії біомедичної електроніки харківського Політеху Костянтин Колесник розповів делегації ДБТУ про історію створення лабораторії, відкриття та досягнення, зроблені в її стінах, а також сучасні методи проведення навчальної роботи та наукові дослідження.

Старший викладач кафедри біомедичної електроніки Микола Махонін ознайомив гостей із матеріальним забезпеченням лабораторії. Він провів майстер-клас, темою якого стала методика та організація навчальної лабораторно-практичної роботи з вивчення біомедичних приладів та систем, що застосовуються для навчання студентів ХПІ. Присутні, слухачі ДБТУ, змогли попрактикувати навички роботи із сучасним обладнанням кафедри.

Учасники зустрічі також обговорювали актуальні питання навчального та наукового процесу вищої школи, ділилися досвідом, а також намітили шляхи взаємовигідного співробітництва в освітньому, науковому та технічному напрямах.

Довідка:

Спеціальність «Промислова електроніка» у ХПІ була створена у 1943 р. У 1963 році з’явилася кафедра «Промислова електроніка», яка утворилася від поділу кафедри «Електрифікація промислових підприємств». З 1991 р. у НТУ «ХПІ» почали готувати спеціалістів за напрямом «Фізична та біомедична електроніка», а з 1998 р. при кафедрі було створено спеціалізовану Лабораторію біомедичної електроніки, яка почала активно функціонувати у травні 2000 р. У цей же період кафедра промислової електроніки була перейменована на кафедру промислової та біомедичної електроніки.