Політех має нас знову об’єднати – ректор ХПІ Євген Сокол

Ректор НТУ “ХПІ” професор Євген Сокол звернувся до політехніків, де закликав студентів та викладачів об’єднатися та бути на зв’язку для запуску навчального процесу в університеті.

“Війна стала болючим ударом для кожного політехніка. Але нам треба адаптуватися і продовжити працювати – кожному на своєму місці. За влучним висловом радника президента Олексія Арестовича, ми повинні намагатися налагодити нормальну роботу. У кожного фронту має бути свій тил. При цьому йдеться не про місце, де можна «відсидітися», забувши про все. Ні, тил – це повсякденна робота. І хоча декому з вас може здаватися, що освіта тут не має жодного значення, ця думка є хибною. Війна закінчиться, але втрачений час повернути буде неможливо. Тож, його не можна втрачати просто так. Ви не задумувалися, чому студенти денної форми не підлягають мобілізації? Саме, тому, що ці люди по закінченню війни мають відбудовувати країну. А для цього ми маємо налагодити освітній процес, незважаючи на складні умови, в яких ми всі з вами опинилися. Адже і студенти, і викладачі, і адміністрація університету зараз однаково розкидані країною. І Політех має нас знову об’єднати.

Тож, давайте разом підготуємось до навчального процесу та спробуємо його запустити. Наразі викладачі готуються до того, щоб налагодити навчальний процес: розробляють і адаптують навчальний матеріал до нових форм та методів. І все це для того, щоб ми могли продовжити роботу без аудиторії, без постійного доступу до інтернету, з можливістю варіативно підходити до навчання.

За день-два ваші дирекції запустять опитування, яке дасть змогу нам зрозуміти , де і в яких умовах ви знаходитеся, та які технічні можливості маєте. Виходячи із отриманих результатів, ми розробимо пропозиції щодо старту навчального процесу.

Окрім того, ви можете задавати свої запитання у спеціальних чатах для студентів та викладачів (Telegram). Будьте готові, що не на всі з них відразу вам дадуть відповідь. Не тому, що ми не хочемо. А тому, що деякі організаційні питання є безпрецедентними для всіх нас. Що робити, якщо ви опинилися за кордоном? Яким чином буде проходити сесія та захист диплому? Як написати диплом, якщо під рукою лише телефон, а війна затягнеться надовго? Чи можна буде перенести семестр, взяти академічну відпустку, навчатися за індивідуальним планом? Всі ці запитання важливі і допомагають нам врахувати найдрібніші деталі для навчального процесу. Окрім того, варто враховувати, що, як будь-яка організація, ми маємо діяти у державному правовому полі. Тож, будьте на зв’язку, реагуйте на звернення від вашої дирекції та пости в пабліках для студентів і викладачів про навчання для студентів ХПІ! Бережіть себе і близьких!

Все буде Україна!”

 

Ректор НТУ “ХПІ”                                                                                                                                                              Євген СОКОЛ