Студенти ХПІ денної форми навчання не підлягають мобілізації

У зв’язку із запровадженням військового стану в Україні, продовжується заклик до лав Збройних сил. Проте, згідно із Законом України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» студенти, асистенти-стажисти,  аспіранти та докторанти, які навчаються на денній чи дуальній формі здобуття освіти, не підлягають призову на військову службу у цей період.

Відповідно до закону, ця категорія чоловіків отримує відстрочку на час продовження навчання на денній формі, у тому числі під час отримання наступного вищого ступеня. У пункті 1 статті 17 Закону України “Про військовий обов’язок та військову службу” встановлено таке: “отримання відстрочки від військової служби надається для здобуття освіти громадянам, які навчаються у вищих навчальних закладах з денною формою навчання, у тому числі при здобутті наступного вищого ступеня вищої освіти “.

Якщо ви отримали виклик у територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, необхідно надати документ, який підтверджує, що ви маєте право на відстрочку. Наприклад, довідку з навчального закладу чи студентський квиток із зазначенням форми навчання. Якщо у вас виникли питання, звертайтесь до Сall-центру Збройних Сил України:

0-800-500-410, 0-800-500-442, 044-454-44-99.

У разі необхідності оформлення зазначеної довідки звертайтесь до своїх завідувачів кафедри та заступників директорів інститутів.