Студенти ХПІ — призери Європейських університетських ігор

Студентська команда з бадмінтону НТУ «ХПІ» взяла участь у Європейських університетських іграх 2022 року, які відбулися у Лодзі (Польща). За підсумками змагань, харківські політехніки Валерія Рудакова та Михайло Махновський здобули «бронзу» у парній змішаній категорії. Крім того, студентка Яна Собко посіла 5-те місце в одиночній жіночій категорії, а також у парі з Валерією Рудаковою 5-те місце. У командній першості НТУ «ХПІ» — на сьомому місці.

Європейські університетські ігри проходили з 17 по 30 липня за двадцятьма видами спорту. Серед учасників — понад 5000 студентів із сорока країн Європи, які представляли понад чотириста університетів. До збірної України увійшли 230 студентів із сорока одного університету країни. За підсумками Ігор, українські спортсмени виграли 19 золотих медалей, 25 срібних та 18 бронзових. У загальному заліку збірна України посіла 2-е місце та 3-тє — за кількістю золотих медалей.

Більше інформації на сайті турніру: https://www.eusa.eu/.

Довідка:

Серед видів спорту European Universities Games (EUG2022): баскетбол 3×3, бадмінтон, баскетбол, пляжний гандбол, пляжний волейбол, шахи, футбол, футзал, гандбол, дзюдо, карате, кікбоксинг, спортивне скелелазіння, плавання, настільний теніс (включно з паранастільним тенісом), теніс, волейбол, водне поло, а також волейбол сидячи і паралімпійський пауерліфтинг.

Студентська збірна України була представлена у 16-ти видах спорту.