Студенти ХПІ створили AR візитівку своєї кафедри

Візитна картка на основі мультимедійного контенту з урахуванням додаткової реальності. Подібний проєкт у рамках навчання в університеті реалізували студенти кафедри комп’ютерної інженерії та програмування (КІП) НТУ «ХПІ». Авторами  є студенти: Георгій Гряник, Леонід Космін, Єлизавета Бондаренко, а також їхня менторка — професорка  кафедри Олена Черних.

Розроблена AR-візитка кафедри комп’ютерної інженерії та програмування містить різноманітний контент: відеоролик з даними про кафедру, корисні посилання на сайт та соціальні мережі, інформацію про керівництво кафедри. У ній також є перемикання мов (українська/англійська — КІП/CEP department). При скануванні візитки смартфоном відбувається занурення у доповнену реальність. Також за рахунок поновлення матеріалів завжди можна бачити актуальну інформацію. Особливість картки —   інтерактивність при взаємодії користувача з інформацією.

«Сьогодні особиста візитка – незамінний та ефективний інструмент, що дозволяє створювати позитивне перше враження. Наявність таких яскравих карток для роздачі під час зустрічей та заходів дозволяє сформувати атмосферу професіоналізму та компетентності. Але більшість людей зараз зберігають інформацію на комп’ютерах та смартфонах, тому 88% паперових/пластикових візиток викидають протягом тижня. Тому сьогодні все частіше використовують AR-програми, щоб продемонструвати доповнений цифровий світ», — повідомили автори проєкту.

Викладачі кафедри зазначають, що серед мультимедійного контенту, що  створюють студенти, є також віртуальні екскурсії, комп’ютерні ігри, візуалізація навчальних корпусів.

 

Довідка:

AR (англ. augmented reality – “Доповнена реальність”) — технологія накладання комп’ютерних шарів на реальний простір.