Понад 80 іноземних студентів ХПІ писали диктант на підтримку України

У Міжнародний день студента, 17 листопада, Навчально-науковий інститут міжнародної освіти НТУ «ХПІ» організував онлайн-захід «Моя Україна». У ньому взяли участь понад вісімдесят іноземних студентів із чотирнадцяти країн світу, які писали диктант українською мовою. Захід був спрямований на підтримку України. Таким чином, іноземні студенти мали можливість перевірити свій рівень володіння українською мовою, поглибити знання, а також дізнатися більше про культуру та традиції українського народу.

Студенти-іноземці Харківського Політеху представляли такі країни: Туреччина, Азербайджан, Нігерія, Камерун, Гана, Єгипет, Судан, Марокко, Ліван, Індія, Монголія, Лівія, США, Туркменістан.

«Написання диктанту — це не просто можливість перевірити знання, а національна акція єднання іноземних студентів з українськими студентами, — каже директор Навчально-наукового інституту міжнародної освіти НТУ «ХПІ» Дмитро Кудій. — І сьогодні, в умовах війни, ця акція набула особливого значення. Ми воюємо за право нашої країни та народу на існування, а мова — це ДНК нації».

Організатори заходу відзначили наступних студентів, які показали найкращі знання української мови: Емре Мелекоглу з Туреччини (гр. КН-221іа.е), Загхар Аднан з Марокко (гр. КН-220іб.е), Юссуфф Куадрі Бабатунде з Нігерії (гр. МІТ-219ів.е), Александр Таган з Монголії (гр. ХТ-122гі), Арслан Чагатай з Туреччини (гр. СГТ-419іа), Агали Агалиєв з Туркменістану (гр. КН-919іа), Хідрані Аюб з Марокко (гр. Е- 319іб) та Букріаа Аюб з Марокко (гр. Е-М221іа).

Довідка:

Захід відбувся 17 листопада, організований кафедрою української мови Навчально-наукового інституту міжнародної освіти НТУ «ХПІ» під керівництвом зав. кафедри Світлани Чернявської. У проведенні диктанту взяли участь старший викладач Микола Заверющенко та старший викладач Марина Лухіна. Учасники заходу: студенти Навчально-наукового інституту міжнародної освіти НТУ «ХПІ».