Привітання ректора ХПІ Євгена Сокола до Дня студентів

Шановні студенти!

Щиро вітаю вас з Міжнародним днем студента. Безумовно, це свято не лише ваше, а й ваших батьків, професорсько-викладацького складу і всієї нашої освітянської родини. В цей день ми радіємо тому, що наше студентство продовжує ті великі традиції, які започатковані харківськими політехніками багато років тому.

Сьогодні наші студенти, незважаючи на російську агресію, продовжують опановувати знання, досягати значних результатів, займатися науковою роботою. Навіть у цей дуже складний час ми маємо на конкурсі стартапів сорок дві роботи, які запропоновані нашими студентами. Це — інноваційний шлях, який дозволяє отримати найпередовіші знання в галузі освіти і науки. Водночас наші викладачі, незважаючи на дистанційне навчання, намагаються надати вам найпотужніші знання, щоб в жодному разі не зменшити якість. І щоб після закінчення ви стали гарними фахівцями, побудували майбутню кар’єру і досягли величезних результатів.

Ми впевнені, що ви й надалі будете зберігати і розвивати традиції Харківського Політеху!

Окрім того, що ви гризете граніт науки, ви ще й допомагаєте Батьківщині — тобто сприяєте досягненню нашої Перемоги, виконуючи велику волонтерську роботу. Це і роздача наборів харчування, і захисні сітки, які ви у вільний час плетете, і ще багато різної волонтерської діяльності, яка допомагає нашим Збройним Силам.

Перш за все, я хочу побажати вам усім здоров’я, удачі, натхнення та впевненості, що перемога буде за нами. А після закінчення війни саме ви відновлюватимете нашу Україну, і робитимете все можливе для того, щоб вона була найкращою у світі.

Слава Україні!

Ректор НТУ «ХПІ» Євген Сокол

 

Подивитися відеопривітання ректора НТУ «ХПІ» Євгена Сокола можна за посиланням: https://youtu.be/vOypDExvUIM

Довідка:

Міжнародний день студентів (International Students’ Day) відзначається щорічно 17 листопада. Був заснований у 1941 році на міжнародній зустрічі студентів країн, що боролися проти фашизму, яка відбулася у Лондоні (Велика Британія). Свято почали відзначати з 1946 року на згадку про чеських студентів-патріотів. Традиція святкувати День студента дійшла й до наших днів, свято відзначають студенти у багатьох країнах світу. Проведення Дня студента передує також Міжнародний студентський тиждень боротьби за мир та дружбу. В Україні свято було встановлено офіційно Указом Президента у 1999 року.