Вчені ХПІ — учасники Європейського альянсу з інновацій

Фахівці НТУ «ХПІ» у галузі механічної інженерії та транспорту, а також хімічних технологій та інженерії взяли участь у Міжнародній конференції Європейського альянсу з інновацій (ARTEP 2023, Словаччина). Науковий форум був присвячений питанням автоматизації та управління в теорії та практиці. Вчені Харківського Політеху представили основні дослідження, які проводяться у цьому напрямі в університеті. Крім того, професора кафедри технології машинобудування та металорізальних верстатів ХПІ Сергія Добротворського було обрано Генеральним співголовою організаційного комітету конференції.

Учасники конференції працювали в офлайн-форматі, а також робили постер-презентації. Вони змогли ознайомитися з результатами спільних досліджень науковців Національного технічного університету ХПІ та Технологічного університету в Кошиці (Словаччина). Серед представлених робіт відзначено доповіді викладачів ХПІ — з Навчально-наукового інституту механічної інженерії та транспорту, Навчально-наукового інституту хімічних технологій та інженерії.

Статті будуть опубліковані в серії книг EAI/Springer Innovations in Communications and Computing, які індексуються в наукометричних базах даних SCOPUS та Web of Science.

Загалом робота конференції проводилася за такими напрямами:

Теоретичні аспекти автоматизації та управління

  • Сучасні методи автоматичного керування,
  • Моделювання та симуляція,
  • Штучний інтелект в автоматизації та управлінні,

Сучасні технології автоматизації у контексті Індустрії 4.0

  • Засоби автоматичного управління,
  • Апаратне та програмне забезпечення для автоматизації машин та процесів,
  • Приклади конкретної автоматизації та промислового застосування.

Довідка:

Конференція EAI ARTER відбулася 8-10 лютого 2023 року у м. Стара Лісна (Словаччина). Мета — привернути увагу представників вишів та фахівців до сучасних тенденцій у галузі управління, промислової автоматизації та інформаційно-комунікативних технологій у промисловості; надати можливість експертам, педагогам та науковим співробітникам презентувати результати своїх досліджень. Головний організатор — Технічний університет у Кошице (Словаччина).