ХПІ організовує курс з комерціалізації стартапів із американським фінансистом. РЕЄСТРАЦІЯ

Науковців, аспірантів, студентів, викладачів НТУ «ХПІ» та всіх охочих запрошують на безкоштовний онлайн-курс «Венчурний капітал і фінансування підприємництва», що стартує 25 квітня 2023 року, час — 18:00. Спікер — доцент американського Університету Тулейна, фахівець із фінансів Олег Греділ. Він проведе серію онлайн воркшопів з комерціалізації ідей та наукових розробок, розповість про фінансові концепції, ефективний пошук інвесторів. Формат занять — лекції та ділові ігри, під час яких команди учасників змоделюють реальні ситуації презентації своїх продуктів для пошуку фінансових спонсорів.

Тривалість курсу — до червня 2023 року, періодичність занять раз на тиждень на платформі Zoom. Мова заходів — англійська. За підсумками учасники отримають сертифікати.

Реєстрація: https://docs.google.com/forms/u/1/d/e/1FAIpQLScIkZ4KgZJznewP5KicT8dkRt7FS5dW_TfXwK1xZuI6FMQ8wA/viewform?usp=send_form

Воркшопи відбуватимуться у форматі ділової гри двох команд, одна з яких представляє потенційних інвесторів, інша — стартаперів, а потім навпаки. У такий спосіб всі учасники зможуть побачити процес комерціалізації проєктів з різних сторін, як він відбувається в реальному житті. Розглядатимуться існуючі в НТУ «ХПІ» стартапи. Перед практичними заняттями будуть прочитані лекції щодо сучасних підходів комерціалізації проєктів.

Загалом це можливість навчитися презентувати свої наукові напрацювання, ідеї, стартапи, шукати фінансових спонсорів, а також розширити контакти для подальшої роботи. Наприкінці курсу учасники отримають безкоштовний сертифікат, який можна зарахувати як підвищення кваліфікації.

Розклад занять: 25 квітня, 2 травня, 9 травня, 23 травня, 30 травня. У червні зустріч відбудеться за участю запрошеного спікера, дату буде оголошено пізніше.

Майстер-класи проводитимуться у межах Меморандуму про співпрацю між НТУ «Харківський політехнічний інститут» та Університетом Тулейна (Tulane University, USA).

Мета — за допомогою іноземних та національних партнерів підтримати та допомогти реалізувати перспективні проєкти українських науковців, студентів, викладачів.

Організатори: стартап-центр «Spark» Харківського Політеху спільно з Університетом Тулейна (США).

Довідка:

Олег Греділ — PhD, Associate Professor Tulane University, A.B. Freeman School of Business. Займається дослідженням фінансових посередників, приділяючи особливу увагу прямим інвестиціям та хедж-фондам, виступає на великих міжнародних конференціях, його статті публікуються у престижних наукових журналах (Journal of Financial Economics, Review of Financial Studies та ін.). Олег Греділ вів круглі столи із залучення коштів для прямих інвестицій, Форум Гарвардської школи права з корпоративного управління та фінансового регулювання, виступав на великих наукових конференціях, таких як щорічні збори Американської фінансової асоціації, Товариства дослідження фінансового посередництва та Асоціації фінансового менеджменту.