Понад двісті науковців конференції ХПІ приєдналися до протесту проти участі російських та білоруських спортсменів в Олімпіаді-2024

НТУ «ХПІ» провів ІІІ Міжнародну науково-практичну конференцію «Здоров’я нації і вдосконалення фізкультурно-спортивної освіти». Захід відбувся онлайн на базі кафедри фізичного виховання університету 27 – 28 квітня. У конференції взяли участь понад двісті науковців з усіх регіонів України, Латвії, Грузії. Також було проведено круглий стіл «Сучасні проблеми спортивно-оздоровчої діяльності». Співорганізаторами події стали: Грузинський державний університет фізичного виховання та спорту, Латвійська академія спортивної освіти.

У межах конференції було обговорено широкий спектр питань у сфері фізичної культури та спорту, а також шляхи вирішення наявних проблем. Захід заклав потужний фундамент для подальших роздумів та пошуку актуальних рішень. Зокрема, представники конференції приєднуються до протесту проти участі російських та білоруських спортсменів в Олімпійських іграх 2024 року.

«Наша конференція — той крок, який дає надію на відновлення мирного життя та розвиток України. Тому ми дуже дякуємо кожному, хто до неї долучився. Особлива подяка нашим захисникам — Збройним Силам України — усім тим, хто сьогодні на передовій захищає нас і нашу Україну, нашу свободу та дозволяє працювати та організувати наукову діяльність для розвитку нашої держави», — зазначили учасники конференції.