ХПІ організував онлайн випускний для іноземних студентів

В Навчально-науковому інституті міжнародної освіти НТУ «ХПІ» відбувся випуск іноземних студентів, які здобули бакалаврські та магістерські дипломи університету. Захід вперше пройшов в онлайн форматі та об’єднав понад сто осіб із різних країн світу. У ньому також взяли участь проректор вишу Геннадій Хрипунов, директор Навчально-наукового інституту міжнародної освіти Дмитро Горовий, представники інших підрозділів ХПІ по роботі з іноземними студентами.

З вітальним словом перед випускниками виступив проректор з міжнародної роботи ХПІ Геннадій Хрипунов. Він привітав політехніків з успішним захистом їхніх дипломних робіт та завершенням навчання. Проректор зазначив, що випуск із університету — чудовий час, адже це завершення одного етапу та початок нового, пошук можливостей та здійснення своєї мрії. А отримані у Харківському Політеху знання та компетенції обов’язково цьому сприятимуть. Крім того, він запросив випускників продовжити навчання у ХПІ на наступних щаблях.

Привітання пролунало і від директора Навчально-наукового інституту міжнародної освіти НТУ «ХПІ» Дмитра Горового. Попри епідемію коронавірусу та російську агресію проти України, навчання тривало, зазначив він і висловив сподівання, що проведені у ХПІ роки дали іноземним студентам не лише добрі знання, а й дружню атмосферу. Дмитро Горовий побажав випускникам, щоб їхні мрії здійснювались, і вони досягали своїх життєвих цілей.

Напутні слова також сказала заступник директора Навчально-наукового інституту міжнародної освіти Ганна Дроздова та заступники директорів з роботи з іноземними студентами: від Навчально-наукового інституту хімічних технологій та інженерії Олена Тульська, від Навчально-наукового інституту механічної інженерії і транспорту Євгенія Басова, Навчально-наукового інституту економіки, менеджменту та міжнародного бізнесу Наталія Волоснікова, від Навчально-наукового інституту соціально-гуманітарних технологій Євгенія Воробйова.

Зі свого боку випускники подякували викладачам за отримані знання та гарне ставлення, а також висловили найкращі побажання університету та народу України від студентів із Туркменістану, Лівії та Гани. Крім того, вони планують продовжити навчання у ХПІ у магістратурі та аспірантурі.

Відео можна подивитися на YouTube: https://youtu.be/WEQjC9iQ_SA

Довідка:

Онлайн випускний для іноземних студентів НТУ «ХПІ» відбувся 30 червня 2023 року на платформі Microsoft Teams.