Випускник танкового інституту ХПІ очолив Національну гвардію України

НТУ «ХПІ» вітає Героя України, випускника Військового інституту танкових військ НТУ «ХПІ» 2008р. полковника Олександра Півненка з призначенням на посаду командувача Національної гвардії України. Цю посаду він обійняв 8 липня 2023 року.

Бажаємо Олександру Сергійовичу сил, витримки та успіху на новій посаді. Пишаємося ним та вдячні за гідну службу, відданість та мужність у захисті України від російських загарбників. Особливу цінність набув внесок Олександра Півненка в оборону Харкова та його передмість: Кутузівки, Малої Рогані, Циркунів. Завдяки героїзму Олександра Півненка, Харків, де знаходиться його Альма Матер, було звільнено від російських окупантів. Слава Україні! Слава її Героям!

До призначання на посаду командувача НГ України Олександр Півненко служив в Окремому загоні спеціального призначення «Омега» Національної гвардії України в Києві. З 2018 року проходив службу в окремому загоні спецпризначення Східного територіального управління Нацгвардії. У 2022 році очолив 3 бригаду оперативного призначення Нацгвардії, що базується у Харкові. Під командуванням Півненка, разом з іншими підрозділами Сил оборони, бригада стримувала російські війська на підступах до Харкова. Також бригада брала участь у звільнені Малої Рогані, Циркунів, Кутузівки, Дементіївки, Руської Лозової. Пізніше гвардійці виконували завдання у Соледарі. Взимку 2023 року Півненко зі своїм підрозділом утримував місто Бахмут на Донеччині. Очолював Східне територіальне управління НГУ.

Довідка:

Полковник Півненко Олександр Сергійович — 1986 року народження. У 2003 році вступив до Військового інституту танкових військ НТУ «ХПІ» за спеціальністю «Озброєння і засоби військ радіаційного, хімічного, біологічного захисту та екологічної безпеки». Під час навчання та проходження служби у військовому навчальному закладі зарекомендував себе виключно з позитивної сторони. Брав активну участь у спортивному житті інституту, входив до збірної команди з військово-спортивного багатоборства. Рекордсмен навчального закладу у виконанні підйому-перевороту на перекладині (301 раз). У 2008 році закінчив НТУ «ХПІ».

Він також є випускником Криворізького ліцею з посиленою фізичною підготовкою і Національного університету оборони України.

Має «Ордени за мужність» II та III ступенів, 24 березня 2023 року отримав звання Герой України.