Бадмінтоністки ХПІ вибороли «бронзу» чемпіонату Європи

Бадмінтоністки харківського Політеху стали бронзовими призерками чемпіонату Європи серед студентів «The European Universities Championships 2023». Володарками бронзових медалей у жіночій парній категорії стали Варвара Фролова та Анастасія Єрохіна. У змаганнях, що відбулися 12–19 липня у місті Мішкольц (Угорщина), взяли участь представники 11-ти країн. За звання найкращих бадмінтоністів турніру боролися близько 100 спортсменів із 16-ти вищих навчальних закладів Європи.

НТУ «ХПІ» на чемпіонаті Європи представляли студенти Анастасія Єрохіна та Варвара Фролова (група СГТ-122, Навчально-науковий інститут соціально-гуманітарних технологій); Віталій Рева (група СГТ-120, Навчально-науковий інститут соціально-гуманітарних технологій); Яна Собко (група СГТ-121, Навчально-науковий інститут соціально-гуманітарних технологій); Дмитро Рябовол (група ІКМ-620а, Навчально-науковий інститут комп’ютерного моделювання, прикладної фізики та математики).

За підсумками турніру майстри спорту України Варвара Фролова та Анастасія Єрохіна увійшли до «четвірки» найсильніших чемпіонату та здобули бронзові медалі у жіночій парній категорії. У поєдинку за 3-є місце вони перемогли суперниць з Португалії.

Зазначимо, що команду харківського Політеху з бадмінтону тренують головний тренер збірної ХПІ з бадмінтону, старший викладач кафедри фізичного виховання ХПІ Вікторія Любієва, Михайло Стерін та Маргарита Тринько.

Вітаємо наших спортсменів та їх тренерів з успіхом та бажаємо їм подальших перемог!

Довідка:

На чемпіонаті Європи з бадмінтону серед студентів «The European Universities Championships 2023» українські бадмінтоністи здобули чотири медалі — «срібло» та три «бронзи». Дві бронзові медалі на рахунку студенток ХПІ Варвари Фролової та Анастасії Єрохіної. Нагадаємо, що у травні 2023 року у складі збірної НТУ «ХПІ» дівчата стали переможницями XVIII Літньої Універсіади України з бадмінтону, що відбулася у Львові. Тоді команда харківських політехніків, куди увійшли Віталій Водоп’янов, Анастасія Єрохіна, Віталій Рева, Яна Собко, Варвара Фролова та Дмитро Рябовол, виборола 10-ть медалей і посіла 1-е загальнокомандне місце.