Бадмінтоністи ХПІ вибороли «золото» Універсіади України

Десять медалей та перше загальнокомандне місце виборола збірна НТУ «ХПІ» з бадмінтону на XVIII літній Універсіаді України. Харківські політехніки набрали 493 очки, випередивши команди зі Львівського державного університету фізичної культури та Львівського національного університету ім. І. Франка. Загалом у змаганні взяли участь 11 команд з університетів Києва, Сум, Львова, Миколаєва, Хмельницького, Кам’янця-Подільського. Харків був представлений єдиною командою — Національного технічного університету «ХПІ».

У складі збірної НТУ «ХПІ» виступили шість студентів: Віталій Водоп’янов (група КН-М1122, Навчально-науковий інститут комп’ютерних наук та інформаційних технологій); Анастасія Єрохіна (група СГТ-122, Навчально-науковий інститут соціально-гуманітарних технологій), Віталій Рева (група СГТ-120, Навчально-науковий інститут соціально-гуманітарних технологій); Яна Собко (група СГТ-121, Навчально-науковий інститут соціально-гуманітарних технологій); Варвара Фролова (група СГТ-122, Навчально-науковий інститут соціально-гуманітарних технологій); Дмитро Рябовол (група ІКМ-620а, Навчально-науковий інститут комп’ютерного моделювання, прикладної фізики та математики).

За підсумками змагань, у жіночій одиночній категорії переможцем Універсіади стала студентка, майстер спорту України Анастасія Єрохіна, 2 місце посіла майстер спорту України Яна Собко, а бронзова медаль — на рахунку майстра спорту України Варвари Фролової. У чоловічій одиночній категорії «бронзу» виборов Віталій Водоп’янов, майстер спорту України Віталій Рева показав п’ятий результат, а Дмитро Рябовол увійшов до «шістки» найсильніших. У парній жіночій категорії не було рівних Анастасії Єрохіній та Варварі Фроловій. У чоловічій парній категорії чемпіонами стали Віталій Водоп’янов та Віталій Рева. У міксті переможцями змагань стали Віталій Рева та Яна Собко, 4-е місце посіли Дмитро Рябовол та Анастасія Єрохіна, 6-е місце — Віталій Водоп’янов та Варвара Фролова.

Команду з бадмінтону тренують головний тренер збірної ХПІ з бадмінтону, старший викладач кафедри фізичного виховання ХПІ Вікторія Любієва, Михайло Стерін та Маргарита Тринько.

Попри те, що багато лідерів команди харківських політехніків зараз перебувають за кордоном, збірна НТУ «ХПІ» в черговий раз виступила на високому рівні. Зазначимо, що вже протягом багатьох років команда харківського Політеху займає призові місця в Універсіаді України з бадмінтону.

Довідка:

XVIII літня Універсіада України відбулася 12-15 травня у Львові.