Привітання ректора ХПІ Євгена Сокола з Днем Незалежності України

Ректор Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» професор Євген Сокол вітає українців та їх друзів із важливими серпневими святами — Днем Незалежності України, Днем Державного Прапора України та Днем міста-героя Харкова.

Шановні співвітчизники!

Щиро вітаю вас з Днем Незалежності України, Днем Державного прапора України та Днем міста-героя Харкова! Серпневі свята для кожного з нас є символами незламності і мужності нашого народу. Україна століттями виборювала своє право на державність, відстоювала свободу і незалежність. 24 серпня 1991 року українці проголосували за суверенітет країни і задекларували своє бажання жити у вільній та мирній Україні. І зараз, внаслідок російської агресії, коли наші міста потерпають від обстрілів , руйнується інфраструктура, а ворог намагається позбавити наш народ історичної пам’яті, ми прагнемо миру! Ми єдині у цьому бажанні, об’єднані, як ніколи, і разом наближаємо перемогу! Хтось зі зброєю у руках, хтось, працюючи в лікарнях, госпіталях, на виробництві, хтось допомагає, як волонтер, хтось виховує справжніх українців, патріотів своєї Батьківщини.

Вища школа не залишається осторонь. Попри усі складнощі і небезпеки викладачі Харківського Політеху продовжують займатися підготовкою фахівців, яким скоро доведеться відновлювати нашу країну, піднімати міста з руїн, знову запускати виробництва, застосовуючи здобуті знання та вміння для розвитку України. Ми демонструємо ворогові нашу незламність і єдність не лише на полі бою!

З Днем Незалежності, рідна країно! Слава Україні!

 

Ректор Національного технічного університету «ХПІ»
член-кореспондент НАН України
доктор технічних наук, професор
Євген СОКОЛ