Борці Харківського Політеху здобули «срібло» всеукраїнської Універсіади

Збірні Національного технічного університету «ХПІ» з греко-римської та вільної боротьби посіли друге загальнокомандне місце XVIII літньої Універсіади України. Вона відбулася в м. Хмельницький. У турнірі з вільної боротьби за нагороди змагалися 160 студентів із 29-ти українських вишів, учасниками змагання з греко-римської боротьби стало 77 спортсменів із 15-ти  регіонів України.

Так, у особистих змаганнях з греко-римської боротьби студент НТУ «ХПІ» Дмитро Васильєв виборов бронзову медаль у ваговій категорії 72 кг. До п’ятірки найсильніших також увійшов студент Віталій Ярошевич. Успішно виступили харківські політехніки і у змаганнях з вільної боротьби. Серед них: Олександр Андрєєв, Максим Бугаєць, Микита Рияко, Юрій Тарасов, Ілля Купріяненко та Іван Андрєєв. Тренери команд – викладачі кафедри фізичного виховання Навчально-наукового інституту соціально-гуманітарних технологій ХПІ Віктор Титаренко, Сергій Грдзелідзе, Сергій Бочкарев та Андрій Євтифієв.

Вітаємо спортсменів та їхніх тренерів із успішним виступом на змаганнях! Бажаємо подальших перемог!

 

Довідка:

XVIII літня Універсіада України з греко-римської боротьби та вільної боротьби відбулася 23-27 серпня 2023 року у Хмельницькому на спортивній базі обласного центру фізичного виховання учнівської молоді. У турнірі з вільної боротьби взяли участь 160 студентів із 29-ти закладів вищої освіти, які представляли 14 регіонів України: Дніпропетровську, Запорізьку, Львівську, Донецьку, Полтавську, Тернопільську, Чернівецьку, Харківську, Івано-Франківську, Херсонську, Сумську, Київську, Хмельницьку області та м. Київ. У змаганнях з греко-римської боротьби взяли участь 77 спортсменів із 15-ти  регіонів України.