ХПІ нагороджений медаллю видатного ракетобудівника Володимира Сергєєва

Традиційна зустріч професорсько-викладацького складу НТУ «ХПІ» відбулася напередодні Дня знань. Вона пройшла у змішаному форматі — онлайн (Microsoft Teams Office 365) та офлайн. Учасники прослухали доповідь ректора Євгена Сокола про діяльність ХПІ за 2022-2023р. та окреслили завдання на новий навчальний рік. Також Харківський Політех був нагороджений Почесною медаллю знаменитого конструктора систем управління ракетної техніки академіка В.Г. Сергєєва за внесок у розвиток ракетобудування України.

Почесну медаль академіка В.Г. Сергєєва отримав ректор НТУ «ХПІ» професор Євген Сокол. Нагороду вручав голова координаційного комітету громадської організації «Харків ракетно-космічний» Іван Владіміров. «Випускники Харківського Політеху, які зробили величезний внесок у розвиток ракетно-космічної техніки нашої країни, ініціювали цю нагороду для своєї Альма-матер, тому я з великою радістю вручаю її університету», — зазначив голова комітету.

З доповіддю про діяльність НТУ «ХПІ» за 2022-2023 навчальний рік виступив ректор Євген Сокол. Він розповів про особливості організації навчального процесу університету, його життєдіяльність в умовах війни. Так, за словами ректора, цього року сім’я харківських політехніків побільшала на 1358 першокурсників. Втім, під час повномасштабної війни рф проти України, ХПІ зазнав значних втрат. На фронті віддали своє життя студенти, курсанти, співробітники харківського Політеху. Також під час ракетних обстрілів були пошкоджені та частково зруйновані деякі навчальні корпуси університету, тому вкладаються величезні сили та ресурси щодо їх відновлення та ремонту.

Як повідомив Євген Сокол, ХПІ активно продовжує свою наукову діяльність. Так, було проведено традиційну Міжнародну науково-практичну конференцію MicroCAD-2023, в якій взяв участь лауреат Нобелівської премії з фізики професор Вільям Д. Філліпс та інші вчені з багатьох країн світу. Успішно проводяться наукові дослідження, зокрема молодими науковцями. Плідною є також і міжнародна діяльність ХПІ. Попри бойові дії в Україні, до ХПІ вступають громадяни з інших держав, серед яких: Китай, Туреччина, Азербайджан, Туркменістан тощо. Активно виконуються міжнародні програми та проєкти. Зазначимо, що зараз ХПІ підтримує партнерські зв’язки з 244-ма освітніми установами та фірмами з 39-ти країн світу. Значні здобутки є й у спортивному житті ХПІ. Протягом 2022-2023 навчального року спортсмени-політехники здобули 49 медалей різного ґатунку, з них 30 — на всеукраїнських змаганнях, 16 — на європейських та 3 — на турнірах світового рівня.

У заключній частині доповіді ректор Євген Сокол також окреслив стратегічні завдання на 2023-2024 навчальний рік та привітав колектив університету з початком нового навчального року.