ХПІ розпочав співпрацю з європейським альянсом «університетів майбутнього»

Делегація НТУ «ХПІ» на чолі з ректором Євгеном Соколом взяла участь у сесії проєкту INTERACT транснаціонального альянсу європейських університетів EU GREEN Alliance у Вроцлаві (Польща). Це об’єднання потужних вишів Європи, місією яких є стати одними з перших «університетів майбутнього». Обговорювалися теми формування стратегічних зв’язків на європейському рівні, академічні обміни з Польщею, тощо. Було також проведено переговори з організатором INTERACT – керівництвом Вроцлавського університету природничих наук. У підсумку сторони домовилися про розширення співробітництва у галузі освіти та науки, зокрема – підготовку та реалізацію спільних міжнародних проєктів.

До складу делегації харківського Політеху увійшли ректор професор Євген Сокол, начальник міжнародного відділу Олександр Гончаров і завідувачка кафедри менеджменту Навчально-наукового інституту економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу ХПІ Олена Прохоренко.

На сесії проєкту INTERACT транснаціонального альянсу європейських університетів EU GREEN Alliance, яка відбулася у Вроцлаві( Польща)  обговорювалися наступні питання: виявлення можливостей у Horizon Europe; стратегічні зв’язки на європейському рівні; пропозиції NAWA (Національна агенція академічних обмінів, Польща) для України, тощо. Також під час  сесії Євген Сокол провів переговори із ректором Вроцлавського університету природничих наук професором Ярославом Боси та проректоркою з проєктів та міжнародних зв’язків Вроцлавського університету професоркою Патрицією Матуш. Мова йшла про здобутки університетів, була досягнута домовленість щодо розширення співпраці в області освіти і науки. Особливу зацікавленість учасники зустрічі вбачають у спільній роботі з підготовки та реалізації міжнародних проєктів.

«INTERACT відкриває унікальні можливості для міжнародної співпраці харківського Політеху з європейською науковою спільнотою. Це отримання доступу до найкращих практик наукової та педагогічної діяльності, до нових пропозицій стосовно студентських міжнародних програм, а також участь в європейських проєктах», – відзначив ректор ХПІ Євген Сокол.

Сесія проєкту INTERACT транснаціонального альянсу європейських університетів EU GREEN Alliance відбулася 4-9 вересня 2023 року у м.Вроцлав( Польща).

 

Довідка:

EU GREEN Alliance –  транснаціональний альянс європейських університетів, створений та сформований 9-ма установами-партнерами (в рамках програми ERASMUS+), які стануть одними з перших «університетів майбутнього». EU GREEN відкритий до співпраці з зовнішніми партнерами з соціально-економічного середовища, зацікавленими у реалізації Цілей сталого розвитку та розбудові соціальної залученості. Одним із партнерів EU GREEN та організатором проєкту INTERACT (в рамках EU GREEN) є Вроцлавський університет природничих наук (Польща).