Аспірантка ХПІ виступила з доповіддю на «Ядерних днях» у Чехії

Альона Босюк, аспірантка кафедри хімічної техніки та промислової екології НТУ «ХПІ»,  взяла участь у Міжнародній конференції «Атомна енергетика – вихід Європи з енергетичної кризи». Захід відбувся  в рамках «Nuclear Days (Ядерні дні) 2023», що зараз проходять в Університеті Західної Богемії в Пльзені (Чеська республіка). Учасники наукового форуму обговорювали актуальні питання, пов’язані з використанням ядерної енергетики та пошуком інноваційних рішень для сталого розвитку і охорони довкілля.

Міжнародна конференція з ядерної енергетики об’єднала науковців, експертів, студентів і представників промисловості з усього світу. Зі своєю доповіддю на форумі виступила і аспірантка кафедри хімічної техніки та промислової екології Навчально-наукового інституту механічної інженерії і транспорту ХПІ Альона Босюк. Така можливість у неї з’явилася завдяки виграному гранту на поїздку до Університету Західної Богемії.

Так, Альона  взяла участь у конкурсі на кращий плакат студентів чеських та зарубіжних вишів, що був організований під час «Nuclear Days 2023». Вона представила свою доповідь у студентській постерній сесії з темою «Зелена революція для Європи: ядерна енергетика як шлях до сталого розвитку та захисту довкілля».

«Ядерна енергетика завжди була актуальною темою, і в сучасному світі вона набула ще більшого значення в контексті енергетичних викликів та екологічних проблем. У своїй доповіді я розглянула роль ядерної енергетики як ключового компонента сучасного енергетичного ландшафту, спрямованого на досягнення сталого розвитку. Я вірю, що ядерна енергетика може стати ефективним і сталим джерелом енергії, здатним зменшити викиди парникових газів та забезпечити стабільне енергозабезпечення для майбутніх поколінь. Я провела аналіз позитивних аспектів ядерної енергетики, включаючи низький викид вуглецю, надійність та відсутність залежності від пального», – відзначила аспірантка ХПІ.

Презентація доповіді Альони Босюк:

poster_Bosiuk

 

 

Довідка:

Nuclear Days 2023 (Ядерні дні) стартували 14 вересня і продовжаться до 18 жовтня 2023 року. «Ядерні дні» включають в себе конференційні сесії, доповіді, панельні обговорення, студентські постерні сесії та виставку розробок чеських та зарубіжних компаній. Відбудуться і традиційні лекції для старшокласників, а також студентські конкурси. 

Міжнародна конференції «Атомна енергетика – вихід Європи з енергетичної кризи» відбулася 14–15 вересня 2023 року в Університеті Західної Богемії в Пльзені (Чеська республіка). Генеральним партнером заходу є чеська компанія з атомної енергетики Škoda js, співорганізатором – CENEN Czech nuclear education network.