Харківські політехніки стали чемпіонами світу з пара-армрестлінгу

Спортсмени ХПІ вибороли звання  переможців 25-го Чемпіонату світу з пара-армрестлінгу. Юлія Гадаєва завоювала дві золоті нагороди, а Анатолій Потьомкін ­ срібну та бронзову медалі. У змаганнях взяли участь понад тисячу спортсменів із 52-х країн світу.

У складі національної збірної України Юлія Гадаєва виступала у ваговій категорії до 65 кг. Оформивши свій «золотий» дубль, талановита спортсменка стала 5-разовою чемпіонкою світу. В цьому році Юлія вступила до аспірантури на кафедру хімічної техніки та промислової екології Навчально-наукового інституту механічної інженерії і транспорту ХПІ.

Першокурсник кафедри фізичного виховання Навчально-наукового інституту соціально-гуманітарних технологій ХПІ Анатолій Потьомкін приніс національній збірній України срібну та бронзову медалі. Він змагався у ваговій категорії до 70-ти кг.

Тренує армрестлерів харківського Політеху доцент кафедри фізичного виховання ХПІ, Заслужений тренер України Володимир Петренко.

Вітаємо наших спортсменів та їх тренерів з успіхом та бажаємо подальших перемог!

 

Довідка:

25-й Чемпіонат світу з пара-армрестлінгу проходив у місті Алмати (Казахстан) з 26 серпня по 3 вересня 2023 року. В турнірі брали участь спортсмени з обмеженими можливостями (ураженням опорно-рухового апарату, з вадами зору і слуху).