Підприємницький університет: Вчені ХПІ – учасники міжнародної конференції Startup Campus 2023

Науковці Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» взяли участь у щорічній конференції YEP Startup Campus 2023. Захід був присвячений розвитку інновацій в академічному середовищі та комерціалізації університетських наукових розробок. Конференція обʼєднала 500 учасників та спікерів з України, США та Ізраїлю. Головною темою форуму була впровадження підприємницьких курсів в університетах України та стимулювання розвитку інновацій серед студентів.

Експертами від харківського Політеху виступили начальник Науково-дослідної частини (НДЧ) Руслан Кривобок, професорка кафедри менеджменту, Директорка стартап-центру Spark ХПІ Наталія Шматько та завідувачка кафедри менеджменту Навчально-наукового інституту економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу ХПІ Олена Прохоренко. Вони  взяли участь в обговоренні питань, присвячених розвитку інновацій в академічному середовищі та комерціалізації університетських наукових розробок.

Зазначимо, що на конференції Startup Campus 2023 були зібрані практичні кейси українських та іноземних експертів, піднімалися важливі теми на панельних дискусіях. Так, учасники форуму розпочали роботу над новою програмою розвитку університетської інноваційної інфраструктури. Стратегія з цього напрямку була розроблена на фасилітованій сесії конференції.

Науковці ХПІ обмінялися досвідом з колегами з університетів України та зарубіжжя. Відбулося їх знайомство з професором Стенфордського університету (США) Баррі Катцем, якого професорка ХПІ Наталія Шматько запросила провести лекційні заняття для студентів та молодих вчених харківського Політеху.

 

 

Довідка:

 Щорічна конференція YEP Startup Campus відбулася 26-27 вересня у Києві. Захід організовано у межах ініціативи YEP «Підприємницький університет», що втілюється спільно з Міністерством освіти і науки України, Міністерством цифрової трансформації України, Офісом з розвитку підприємництва та експорту, національним проектом Дія.Бізнес, Міністерством молоді та спорту України, Українським фондом стартапів, Genesis за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

Так, у 2020-23 роках до ініціативи долучилися 96 університетів, 220 викладачів та понад 14 тисяч студентів.

 Startup Campus проводився вже четвертий рік поспіль.