Харківські політехніки обмінялись досвідом із спеціалістами Туреччини

Викладачі кафедри менеджменту НТУ «ХПІ» відвідали Стамбульський технічний університет (ITU)  за програмою ERASMUS+ КА1. Мета візиту — обмін досвідом  в рамках міжуніверситетської угоди. Вони зустрілися з представниками офісу Erasmus Стамбульського технічного університету, ознайомилися із організацією навчальної роботи та системою навчання в ITU, інфраструктурою вищого навчального закладу, а також поспілкувалися зі студентами та адміністрацією.

У рамках візиту  до Стамбульського технічного університету представники делегації кафедри менеджменту Навчально-наукового інституту економіки, менеджменту та міжнародного бізнесу НТУ «ХПІ»  зустрілися з колегами Erasmus & International Mobility Office ITU. Зокрема, відбулося спілкування з координаторкою проєкту Сумейє Сімсек (Sümeyye Şimşek), директоркою офісу Себлою Канічі Ерол (Lect. Sebla Kağnıcı Erol) та спеціалістом по роботі зі студентами Волканом Пачалем (Volkan Paçal).

Крім того, харківські політехніки  разом із колегами з   Домініканської республіки взяли участь в «Orientation day» для нових іноземних студентів, де ознайомилися із особливостями вступної кампанії університету,  організацією навчальної роботи та системою навчання в ITU, інфраструктурою вищого навчального закладу, а також мали можливість поспілкуватися зі студентами та адміністрацією.

«Ми відвідали прекрасне і величне місто з відкритими та чуйними людьми. Стамбульський технічний університет –  один із найстаріших технічних університетів світу з 250-річною історією, в якому навчається приблизно 50 тисяч  студентів. Дякую за чудову можливість перейняти досвід від турецьких колег, поділитися своїми знаннями та досвідом, а також відчути від них неймовірну підтримку України та сподівання щодо подальшої співпраці», – поділився враженнями від візиту відповідальний секретар ННІ ЕММБ, к.е.н, доцент кафедри менеджменту Петро Фощій.

Візит викладачів кафедри менеджменту НТУ «ХПІ» до Стамбульського технічного університету відбувся у вересні 2023р.

 

 

Довідка:

У 2018 році НТУ «ХПІ» та ITU уклали договір про співпрацю.

Стамбульський технічний університет створений у 1773 році. Є одним із найстаріших технічних університетів у світі та першим у Туреччині. До його складу входять тринадцять факультетів, шість інститутів, консерваторія та школа іноземних мов, а також майже 30 освітніх та дослідницьких центів, понад 400 лабораторій. Загалом виш пропонує 99 освітніх програм з архітектури, машинобудування, хімічної інженерії, електротехніки, менеджменту, комп’ютерних наук, тощо.

Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» — один із провідних та найбільших технічних ЗВО України, заснований у 1885 році. Сьогодні НТУ «ХПІ» — це 10 навчально-наукових інститутів, 103 кафедри, де навчаються понад 15 тисяч студентів. Харківський Політех — у топ-5 університетів України, входить до міжнародних рейтингів: QS World University Rankings-2023, де утримує титул найкращого технічного університету України (2-е місце серед українських вишів, позиція 651-700), THE World University Rankings. У 2010 році НТУ «ХПІ» набув статусу дослідницького національного університету. У 2022 році унікальна програма підготовки IT-фахівців Innovation Campus НТУ «ХПІ» удостоєна світового «срібла» в галузі освіти.